Stougjeshoeve Esteve verkocht naar Zweden

0
838
Stougjeshoeve-Esteve

De in 2020 als driejarige in het stamboek ingeschreven sectie B-hengst Stougjeshoeve Esteve (v. Waxwing Peru) is verkocht aan Lena Aniansson in Zweden.

“In het jaar van zijn goedkeuring is hij in oktober naar Zweden gegaan”, vertelt eigenaar Bas van der Linden. Agnetha Hjortsparre had zijn vader en diens nafok gezien in Australië en stuurde me daar vandaan een berichtje of ze Esteve kon huren. Dat is gebeurd in 2021. Eenmaal in Zweden wilde Lena Aniansson hem ook graag een jaar gebruiken. Dus dat gebeurde in 2022. Maar ondertussen maakten zijn veulens dit jaar veel indruk en wilde ze hem heel graag kopen. Het was geen gemakkelijk besluit, want het is zo’n fijne hengst in de omgang. Maar uiteindelijk heb ik toch besloten om hem aan haar te gunnen.”

Van der Linden voegt toe: “Ik sluit niet uit dat Lena hem nog een keer wil aanbieden op de CHK voor definitieve goedkeuring, aangezien hij nu alleen als driejarige op de CHK is geweest.”

Stougjeshoeve Esteve werd door Geert Verbaas gefokt uit Stougjeshoeve Estelle (v. Cwrtycadno Cymro). De schimmelhengst werd op de CHK als eerste geplaatst bij de driejarigen.