Bluedyfas Dani is veulen nummer 100!

0
893
Bluedyfas Dani

Daar is het honderdste geregistreerde veulen van 2022 alweer! Op 5 april werd het sectie A veulen Bluedyfas Dani geboren in de stallen van de familie Slingerland in Elim. Dit veulen werd ingeschreven met het levensnummer 528017202200100

Als fokker van Bluedyfas Dani staat Dieke Slingerland te boek. Dani is het 19de welsh veulen dat geboren is in de stallen van de familie Slingerland.

Toytown Tornado

De vader van Dani is de opvallende Toytown Tornado deze hengst schopte het tot de 2de bezichtiging van de hengstenkeuring in 2021. Moeder Lutkeveld Danischa is nog niet geshowd.

‘Dani was precies waar we op hoopten, een zwarte merrie met een sprekend hoofdje en het type van haar vader maar de beweging van haar moeder. Lutkeveld Danischa is nu gedekt door Blue Dyfa’s Jaimy. Ik ben heel benieuwd wat deze combinatie volgend jaar gaat brengen.’ aldus Dieke

Toekomst plannen

‘Onze plannen met Dani zijn om haar aan te houden. Ik denk dat het een heel mooi merrie veulen is met alles wat ik graag fok. We willen Danischa nog voor de keuring doen in de hoop een predicaat te behalen.’ aldus een trotse fokker Dieke.

Tekst: NWPCS
Foto: Prive bezit