Nieuwe ponycompetitie: Dutch Pony Championship

0
648
Dutch Pony Championship


Met de medewerking van de drie grote sportponystamboeken komt er dit jaar eindelijk weer een volwaardige jonge sportpony competitie: het Dutch Pony Championship!

“Onze sportpony’s verdienen een kampioenschap”

Vorig jaar stak een groep liefhebbers van kwaliteitsvolle sportpony’s de koppen bij elkaar om zich hard te maken voor een kampioenschap voor jonge Nederlandse sportpony’s. “We zijn er bijzonder trots op dat het gelukt is om fokkers en stamboeken enthousiast te maken voor ons standpunt dat Nederlandse sportpony’s een kampioenschap verdienen”, aldus Lars Pronk, voorzitter van de Stichting Dutch Pony Championship. “Het is alweer jaren geleden dat een dergelijke competitie voor jonge pony’s plaatsvond en dat vonden wij bijzonder jammer. Nederland kent immers fantastische en kwaliteitsvolle pony’s, met de uitstraling, beweging én het karakter om op te vallen in de sport. En dat mag iedereen weten!”

Drie stamboeken

De drie grote sportponystamboeken; Nederlands New Forest Pony Stamboek (NNFPS), Nederlands Welsh Pony en Cob Stamboek (NWPCS) en Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek (NRPS) – staan vierkant achter het Dutch Pony Championship. De voorrondes zijn op de regionale keuringen van deze stamboeken. De finale is aan het eind van de zomer.

Verbinding tussen sport en fokkerij

Pronk en het overige bestuur én de stamboeken kijken naar het Dutch Pony Championship, het evenement waar ruiters, eigenaren en fokkers samenkomen. Waar de verbinding wordt gemaakt tussen sport en fokkerij!


Website

Houd de website van het Dutch Pony Championship: www.dutchponychampionship.nl in de gaten voor meer informatie, nieuws en tips om je (pony) goed voor te bereiden op deze competitie.