Nakeuring: Islyn Ffrwydryn definitief goedgekeurd

0
747
Islyn Ffrwydryn
Islyn Ffrwydryn. Foto: Vivian Hesen

De achtjarige sectie A voshengt Islyn Ffrwydryn (v. Blackhill Picalo)is vorig jaar ingeschreven als Stamboekhengst en moest dit jaar op de keuring verschijnen voor zijn definitieve goedkeuring. Ten tijde van de hengstenkeuring in februari was hij echter niet fit genoeg om af te reizen naar Ermelo. Zodoende is hij zaterdag 5maart 2022 op de nakeuring in Putten gepresenteerd met als resultaat een eerste premie en dus een definitieve goedkeuring.

Islyn Ffrwrydryn is van Jan Heinhuis van SDMV stud uit Almelo. Afgelopen dekseizoen heeft de hengst ter dekking gestaan bij Hengstenhouderij HR Krol in Zandhuizen waar ze vol verwachting uitkijken naar zijn eerste veulens. De voshengst gaat nu terug naar zijn eigenaar en zal dit jaar alleen ingezet worden voor de eigen merries.