Warmtebron’s Didgeridoo luidt met hoorngeschal geboorteseizoen in

0
771
Warmtebron's Didgeridoo

Het sectie B hengstveulen Warmtebron’s Didgeridoo (v. Warmtebron’s King Bhumiboll) uit de kroonmerrie Warmtebron’s Mona Lisa luidt niet alleen het veulenseizoen in op Stal Warmtebron, maar is ook het eerste bij het NWPCS geregistreerde veulen van 2022.

“De bevalling verliep super goed”, vertelt Tineke van der Weerd, samen met haar man Henk de fokker van het veulen dat de ochtend na de hengstenkeuring, op 13 februari 2022 werd geboren. “Om half 7 ’s morgens keek ik op de camera en zag de pootjes er al uitkomen. Ik kon het niet zo snel aflopen want toen ik bij de stal kwam lag het veulen er al achter. Binnen een uur stond hij en dronk hij. Een bevalling uit een boekje.”

Over de hengstenkeuze zegt Tineke: “Zijn vader Warmtebron’s King Bhumiboll wilden we vorig jaar na de CHK laten castreren omdat hij de sport in zou gaan. En omdat Mona Lisa vorig jaar ook een vroeg veulen had, kon ze nog mooi even gedekt worden met deze hengst.”

Hoorngeschal

De naam Didgeridoo komt van een muziekinstrument namelijk de didgeridoo, een soort hoorn. Die hoorn geeft een prachtig geluid. Wij krijgen als het goed is dit jaar zeven veulens en dit veulen luidt met hoorngeschal het geboorteseizoen in.

Jubileumshow

Op 11 juni 2022 in Oldebroek is de Internationale Jubileumshow van de Welsh B Club. “We zijn zeker van plan om Didgeridoo samen met zijn moeder Warmtebron’s Mona Lisa mee te nemen naar de Welsh B jubileumkeuring.”

Veulen registreren

De geboorte van uw veulen kan aangemeld worden via Mijn Welsh. Dit dient u binnen 14 dagen na de geboorte te doen. De dekking is in de meeste gevallen zichtbaar als u in het Dashboard op ‘Veulen registreren’ klikt. Dit is alleen van toepassing wanneer u met een NWPCS gekeurde hengst hebt gedekt. Meldt u een veulen aan van een niet-NWPCS gekeurde hengst, dan stuurt u de originele dek-inseminatie overeenkomst van het betreffende stamboek per post op naar het NWPCS-stamboekkantoor. De gegevens van het stamboekkantoor vindt u hier.

Mocht u vragen hebben over de aanmelding van uw veulen, dan kunt u contact opnemen met het stamboekkantoor.

Als het veulen aangemeld is, ontvangt u een bevestigingsmail met daarin de gang van zaken rond het schetsen en chippen van het veulen.