NWPCS neemt afscheid van Aldert Kuiper als vrijwilliger

0
673
Aldert Kuiper (rechts) en Henk Beudel.

Op de Centrale hengstenkeuring 2022 is afscheid genomen van Aldert Kuiper als vrijwilliger. Kuiper, die inmiddels 80 jaar is, heeft als vrijwilliger veel voor het Welsh Stamboek betekend. Hij zette zich onder meer jaren lang in als ringmeester op zowel de hengsten- als merriekeuring.

Maar dat is lang niet het enige. Kuiper is namelijk ook veulenschetser geweest. Toen het chippen zijn intrede deed en er liefhebbers gevraagd werden voor de opleiding tot paspoortconsulent, was Aldert Kuiper misschien wel de eerste die zich opgaf. Ook was hij bestuurslid van afdeling Noord.

En dat is nog niet alles … Kuiper en consorten zijn jarenlang zeer actief geweest in het aangespannen rijden. Zij hebben de ponysport – met in het bijzonder de Welshpony – op een geweldige en vaak ludieke wijze gepromoot op plaatselijke of regionale feesten, concoursen en keuringen, al dan niet onder de vlag van het NWPCS.

Presentatrice Ria Bremer wordt binnengebracht door een achtspan, gereden door Weremeus Buning tijdens het 25-jarig jubileum. Het tweede en derde paar is het vierspan van Kuiper.