Denise Methorst Vrijwilligster van het Jaar

0
682
Denise Methorst Vrijwilliger van het Jaar 2022. Foto Marieke Willemstein

Wie kent Denise Methorst niet!? Op bijna elke Welshkeuring of -evenement is zij te vinden en altijd bereid om te helpen. Niets is haar teveel en altijd staat ze voor de vereniging klaar. Zojuist op de Centrale hengstenkeuring is Denise door bestuurslid Louis Roeters gehuldigd als Vrijwilliger van het Jaar.


Denise kwam in 2004 bij de familie Kruijswijk waar ze als 14-jarig ponymeisje rijles kreeg en ook alle werkzaamheden eromheen aanpakte. Het Welshponyvirus werd geboren. Al snel hielp zij Alexandra van der Vis – Kruijswijk (toen werkzaam bij het stamboekbureau) met diverse taken op de keuringen.

Veulen fokken

Bij fam. Kruiswijk kreeg ze de kans om een eigen veulen te fokken uit de kroon,preferente merrie Thamens Felice. De merrie werd in 2010 gedekt door de hengst Glyncoch Peter Pan en ondanks dat hij toen in België stond wilde Denise perse deze combinatie maken. In 2011 werd ze de trotse fokker en eigenaar van hengstveulen Trajectum, roepnaam Feliciano.

Vele rollen en functies

Denise Methorst heeft al vele rollen en functies binnen het NWPCS vervuld. Bestuursfuncties in het afdelingsbestuur, ledenraadslid en (hoofd)redactie om er een paar te noemen. Nog steeds besteedt ze veel tijd als vrijwilliger in onder meer de PR commissie, de jeugdcommissie, de redactie en op keuringen. Bij Gerrit en Leny van Beek haalt ze haar hart op tussen haar favoriete pony’s.