Wildzang’s Larissa op bezoek bij 92-jarige heer Muntz

0
1387
Wildzang's Larissa op bezoek bij de 92-jarige heer Muntz in het verzorgingstehuis.
Wildzang's Larissa op bezoek bij de 92-jarige heer Muntz in het verzorgingstehuis.

Toen Miranda van der Panne – Stolk en haar tienjarige dochter Charlotte een oproep voorbij zagen komen voor een laatste wens van een oudere man in een verzorgingshuis in de buurt, bedachten ze zich geen moment. Hun Welsh B-merrie Wildzang’s Larissa vonden ze namelijk heel geschikt voor de invulling deze wens.

“Larissa is superbraaf en nuchter. Ze is nergens bang voor”, reageert Miranda. “Vandaar dat we reageerden op de oproep om met een paard op bezoek te komen bij de 92-jarige heer Muntz in verzorgingstehuis de Leemgaarde in Oostvoorne. De oproep werd gedaan door een van de verzorgsters van het verpleeghuis in een Facebook-groep voor Paardeneigenaren op Voorne-Putten. Charlotte is op Larissa, en ik ernaast op de fiets, naar het verzorgingshuis gereden.”


Miranda van der Panne: “Wij hebben Larissa in april 2019 gekocht van een boer in Brabant voor de achtste verjaardag van mijn dochter. Ze heeft een voormalige bunker uit de oorlog, als inloopstal. Wij hebben in juni 2020 een veulentje van Woldberg’s Rossini uit haar gefokt. Deze merrie heet Rosalie en mijn dochter gaat haar volgend jaar zadelmak maken. Charlotte rijdt beetje dressuur, beetje springen en veel buitenritten met Larissa. Wel staat Larissa nu te koop, omdat Charlotte al 1,68 meter lang is en Larissa te klein voor haar wordt. Ook Rosalie gaan we uiteindelijk verkopen.”

Wildzang’s Larissa

Wildzang’s Larissa werd op 20 april 2012 geboren bij familie Valk in Radewijk. Ze is een dochter van de hengst Thistledown Lawrence of Arabia (v. Paddock Sahara) en de keurmerrie Wildzang’s Sweet Surprice (v. Sarnau Pelydrog). Larissa behaalde als driejarige het sterpredicaat. Vóór Rosalie (v. Woldberg’s Rossini) bracht Larissa nog twee veulens, te weten Broekkantse Colette en Broekkantse Oskar, beide nakomelingen van Beschenhof Darwin gefokt door Th. van de Heuvel uit Beek en Donk.