CHK 2022: ‘plan B’ en livestream via ClipMyHorse

0
2968
CHK 2021 Harm's Lightfeet

Helaas… We hoopten elkaar dit jaar weer massaal te kunnen zien op de Centrale Hengstenkeuring, maar het bestuur van het NWPCS heeft moeten besluiten om ook de editie van 2022 zonder publiek te organiseren. De COVID-19 pandemie houdt ons allen nog steeds in z’n greep en we kunnen het besluit niet langer uitstellen om de organisatie rond te krijgen. De livestream zal verzorgd worden door ClipMyHorse en daarmee wordt de hoogst mogelijke kwaliteit geleverd voor iedereen die mee kan kijken via een beeldscherm.

Het genomen besluit betekent dat ‘plan B’ in werking wordt gesteld. De bedoeling is om het programma zo in te richten dat er in de hal, 3 personen per pony de hele sectie kunnen volgen waar de pony deel van uitmaakt. Na afloop van een sectie, zullen deze mensen de hal verlaten en wordt de volgende sectie gekeurd. Het betreft 3 personen, inclusief voorbrenger en aanjager.

Zaterdag 12 februari

De hengsten zullen op zaterdag per sectie worden beoordeeld. We beginnen met de 2e bezichtiging van de hengsten van de betreffende sectie, vervolgens de oudere hengsten van een sectie, met het daaraan verbonden kampioenschap. Zo werken we op zaterdag dus een hele sectie af, voor we doorgaan naar de volgende. Ook op zaterdag willen we proberen het zo in te richten dat er 3 personen per pony in de hal de hele sectie kunnen volgen, waar de pony deel van uitmaakt. Het betreft 3 personen, inclusief voorbrenger en aanjager (bij de rijrubrieken, 3 personen inclusief ruiter/amazone). De rijrubrieken zullen plaatsvinden op zaterdag 12 februari, op welk moment van de dag deze in het programma worden beoordeeld wordt nader ingevuld.

Huldigingen

Zoals het er nu uitziet worden de hengsten die een fokpremie of sport- dan wel preferent predicaat hebben ontvangen op zaterdag gehuldigd, evenals de fokker- en vrijwilliger van het jaar. Het dagkampioenschap komt in 2022 wederom te vervallen.

Om toegang te krijgen tot de terreinen van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, moet men in het bezit zijn van een geldige QR code van de CoronaCheck app of een geldig negatief testbewijs van een officiële instantie (geen zelftest). Er zal worden gecontroleerd bij de toegangspoorten van het terrein én bij de toegangsdeuren naar de hallen.

Regelgeving

Voor beide dagen geldt dat de hoeveelheid bezoekers die binnen toegelaten kan worden, afhankelijk van de dan geldende regelgeving. Wanneer de aantallen verkleind moeten worden, zullen we dit zo spoedig mogelijk met de geregistreerden van de opgegeven hengsten delen.

Wij hopen uiteraard op de medewerking en sportiviteit van alle aanwezigen en andere belanghebbenden.

Let op; Vanwege de onzekere situatie rondom COVID-19 is dit alles nog steeds onder voorbehoud van wijzigingen.