Roelofsen Horse Trucks komt met een Dressuur Talenten Scouting

0
1101
Turfhorst Let's Be Better - Iris Sloof
Foto: Vivian Hesen

Roelofsen Horse Trucks komt met een nieuw initiatief voor jonge talentvolle dressuurruiters, de Roelofsen Dressage Talent Scouting. Deze talent scouting is open voor ruiters in de leeftijd van 10 tot en met 21 jaar die minimaal M1 geklasseerd zijn.

“De talent scouting heeft als doel jonge talenten een extra stimulans te geven om hun talent te ontwikkelen. Door het aanbieden van trainingen, maar ook door het beschikbaar stellen van vervoer en een leuke sponsorpakket, hopen we talenten een duwtje in de goede richting te geven. Het is een mooie voorbereiding voor de Indoorkampioenschappen, waar de winnaar in passend vervoer naar toe zou kunnen.

Anne en Lotte Meulendijks

We zijn erg blij met de samenwerking met Anne en Lotte Meulendijks, die de trainingen en selectie op zich gaan nemen. Twee meiden die weten hoe ze een jong paard op moeten leiden richting het hoogste niveau en dit ook goed kunnen overbrengen in de trainingen met de talenten” verteld Ingrid Wilting.

De scouting bestaat uit drie onderdelen; de voorselectie, de clinics en de finale. De voorselectie geschiedt doormiddel van een ingestuurde rijvideo en motivatiebrief. Uit alle inzendingen worden maximaal 45 combinaties geselecteerd en zij mogen meerijden in één van de trainingen die gegeven wordt door Anne en Lotte Meulendijks. Ze kunnen zich via deze trainingen plaatsen voor de finale, hiervoor worden 8 talenten geselecteerd.

Finale

De finale vindt plaats bij Equestrian Centre Peelbergen, gelijktijdig met de finaledag van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuurcompetitie voor de Subtop op zondag 23 januari.

De clinicdagen zijn op zaterdag 11 december in Raalte en zaterdag 18 december in Heeze. Voor meer informatie of om of om in te schrijven, kijk op www.roelofsen.eu/talentscouting.