Prestigieuze Silver Medal voor Springbourne Capricorn

0
1241
Springbourne Capricorn en Gerrit van Beek (archief)
Springbourne Capricorn en Gerrit van Beek (archief)

Gerrit van Beek stond zaterdag 16 oktober op de Royal Welsh Showground in Builth Wells een enorme verrassing te wachten. Tijdens de WPCS Official Autumn Sale toog hij naar de WPCS office om zijn lidmaatschap te betalen toen er een doosje tevoorschijn werd gehaald. Daarin zat een Silver Medal die zijn Springbourne Capricorn verdiende op de South Yorkshire Welsh Show op 18 juli 2021.

Van Beek laat ietwat flabbergasted zijn zojuist verworven Silver Medal zien. “Ik heb meteen een foto naar mijn vrouw Leny gestuurd”, zegt hij trots. Hij draait de zilveren medaille om en inderdaad, daar staat de naam van zijn hengst gegraveerd, met daarbij de naam van de show waar de hengst deze medaille gewonnen heeft. Bijzonder, want zoveel zilveren medailles worden er niet uitgereikt en zeker niet aan Nederlandse eigenaren.

De bij het NWPCS goedgekeurde Welsh sectie A-hengst Springbourne Capricorn van Gerrit en Leny van Beek en verhuurd aan familie Kilbey van Idyllic Stud behaalt in in zijn moederland het ene na het andere succes. Op 23 mei van dit jaar werd hij reserve sectie A-kampioen op de Bucks Counties Spectacular Show. Dit is een WPCS Rosette show, waar geen Medals kunnen worden verworven.

Medal Shows

Om Silver of Bronze Medals van de WPCS uit te mogen reiken, moeten organisaties aan veel verschillende eisen voldoen en bovendien moeten ze voor deze medals flink betalen. Dit geeft een bepaalde prestige aan de show. Er is slechts één show waar Gold Medals gewonnen kunnen worden en dat is de Royal Welsh.

Op 5 juni wordt Springbourne Capricorn sectiekampioen op de Midlands Counties Show, een Bronze Medal Show. De South Yorkshire Welsh Show op 18 juli is een Silver Medal Show. Capricorn wordt daar wederom sectiekampioen. Hij krijgt alleen de Silver Medal, aangezien volgens het WPCS-reglement een pony slechts één medal per jaar mag winnen.

22 augustus op de EWPCA Silver Medal Summer Show werd Springbourne Capricorn wederom sectie A-kampioen. Echter de Silver Medal gaat naar de reservekampioen Wensley Magic Touch, omdat Capricorn al een Medal heeft. De Medals worden alleen aan kampioenen en reservekampioenen uitgereikt.

Bekijk hier alle WPCV Medal-winnaars van 2021 (achter de Medal-winnaars staat een *)

Oproep

Bent u NWPCS-lid en heeft u ook ooit een WPCS-medal ontvangen? E-mail dit dan met foto en een korte uitleg naar webredactie.nwpcs@gmail.com.