Mik’s Turbo Toby, Orchard Cover Girl en Beer allround sportdag kampioenen

0
1051
Gustina Karssen met Mik's Turbo Toy
Gustina Karssen met Mik's Turbo Toy

Er werd fel gestreden om de vele prijzen en prachtige rozetten op de Nationale Welsh Sportdag in Putten op 1 en 2 oktober 2021. Aan het einde van beide dagen werden de allround kampioenen gehuldigd.

Menavond

Miriam van Oort met Beer.

Op vrijdag was de menavond. Miriam van Oort en Beer scoorden twee eerste plekken in de dressuur met 207 en 198,5 punten voor de L-proef. ook in de vaardigheid klasse L wist de combinatie te winnen door in zowel het basisparcours als de barrages foutloos te blijven.

Er waren in de dressuur én de vaardigheid ook louter eerste plaatsen voor Marlous Postma met haar tweespan Thunder’s Renz en Tyfry Soloma.

Spannend werd het daarom toen de Allroundkampioen berekend moest worden. De plaatsingspunten van de twee dressuurproeven en één vaardigheidsproef worden namelijk bij elkaar opgeteld en dat was voor zowel Miriam als Marlou drie. De eerste dressuurproef de doorslag. Miriam van Oort behaalde daarin met Beer de hoogste punten en werd allround kampioen.

De Kür op Muziek werd gewonnen door Jolanda Schimmel- Gaasbeek met Alt Faert’s Hotse met ruim 71%

Bekijk hier alle menuitslagen

Kampioenen springen & dressuur

Vera vd Kooy met Orchard Cover Girl.

Vera van de Kooy werd met Orchard Cover Girl (King William) derde en eerste in de L2/DE dressuur ook het BB/DE springen leverde haar de eerste plaats op en dat maakte dit stelde Allround Sportdag kampioenen grote maat.

In de kleine maat won Gustina Karssen met haar C-pony Mik’s Turbo Toby van haarzelf en haar D-pony king het M springen. Met beide pony’s bleef ze foutloos. In de dressuur klasse B/ABC hadden de twee ook al een eerste en een tweede prijs behaald, wat hen het Allround Kampioenschap kleine maat opleverde.

Bekijk hier alle uitslagen

Voor meer foto’s en nieuwtjes over de sportdag, ga naar de Facebookpagina van de Nationale Welsh Sportdag (klik hier)