WPBR-hengst Reitland’s Bon Coeur B reservesieger in Duitse test

0
2106
Reitlands Bon Coeur B

De Duitse premiehengst Reitland’s Bon Coeur B (v. Brouwershaven Black Caviar) van fokker Lenert Bush uit Stadland (D.) is geslaagd voor zijn verrichtingstest in Neustadt Dosse. Met een gemiddeld eindcijfer van 8.13 werd hij reservesieger van twintig deelnemers.

Als moeder van de zwarte Bon Coeur staat de Duitse Rijpony Milva II (v. High Flown’s Oxford) te boek. De premiehengst werd op de afgelopen hengstenkeuring van het NWPCS ingeschreven als Welsh Partbred stamboekhengst. Tijdens het eindexamen van het NWPCS Verrichtingsonderzoek op 10 en 11 december in Lunteren zal hij nog een karaktertest ondergaan, zodat zijn nakomelingen kunnen worden ingeschreven in de sectie NWR.

Welsh Partbred Stamboekhengst

In Welsh Pony & Cob Magazine nummer 1 van dit jaar vertelt Louis Roeters, hoofdbestuurslid fokkerijzaken NWR, WPBR en Sport, over Reitland’s Bon Coeur B. “Het is heel erg moeilijk om goede hengsten te vinden die kunnen zorgen voor de gewenste bloedspreiding en waarbij we als stamboek niet het risico lopen om raskenmerken te verliezen. Gelukkig zijn er steeds meer fokkers die op zoek gaan en een uitdaging wel aandurven.”

“Toevallig kwam ik op internet Reitland’s Bon Coeur B tegen. Hij leek mij een interessante hengst. Ik ben toen eens gaan kijken en raakte steeds enthousiaster. Uiteindelijk zijn we met een afvaardiging van de Foktechnische Commissie en het jurycorps nogmaals gaan kijken. Net als ik werd iedereen enthousiast. En de fokker/eigenaar was bereid om hem aan te melden voor de Welsh hengstenkeuring in Nederland.”

Duitse test

Bon Coeur werd vlot goedgekeurd als Welsh Partbred Stamboekhengst en heeft nu dus inmiddels ook een verrichtingstest gelopen. Daarbij haalde hij de volgende cijfers:

Interieur: 8.83
Schritt: 8.00
Trab: 8.00
Galopp: 8.00
Rittigkeit: 8.80
Springanlage: 7.25
Geländeprüfung: 7.50

Gewichtete Endnote: 8.13

Uitgebreide cijferlijst