Roosendaal’s Summertime vierde generatie Welsh Partbred van Van Grootheest

0
1086
Roosendaal's Summertime. Foto: Wil Smeets
Roosendaal's Summertime. Foto: Wil Smeets

Astrid van Grootheest en haar vader Wim fokken samen onder de naam Stal Roosendaal Welshpony’s in verschillende secties. Op de keuring in Heteren werd hun Welsh Partbred fokproduct Roosendaal’s Summertime ster en bovendien volwassen kampioen.

De lijn waar Summertime uit gefokt is, is de vierde generatie Welsh Partbred van de familie van Grootheest. Door in 1994 de Welsh B merrie Sylvia te kruisen met de hengst Cupkeshof Winobert (voorheen sectie K) is de Welsh Partbred-lijn ontstaan. Het doel was om grotere sportpony’s te fokken met dezelfde Welsh opdruk, karakter en sportaanleg als de kleine Sylvia. Dit is zeer goed geslaagd.

Summertime is een van de laatste dochters van Leunsveld’s Winston die inmiddels als ruin wordt uitgebracht in de sport. Op de vraag waarom er destijds voor Winston is gekozen geeft Astrid aan gecharmeerd te zijn van zijn mooie front, zijn beweging en de mooie kleur.

Summertime loopt L2 dressuur tussen de paarden en is inmiddels ook geïnsemineerd met Cassanova du Bois.

Tekst: Denise Methorst

Het volledige interview staat in Welsh Pony & Cob Magazine nummer 3-2021 dat deze week bij de abonnees in de brievenbus valt. In deze editie is er met name aandacht voor de Inspectie in Putten en de keuringen in Sevenum, Heteren en Tolbert.