Anette Poot: ‘Onze eerste, eigen gefokte stermerrie’

0
648
Phanette’s Precious Vajèn (v. Rotherdale Herald) werd ster. Foto Wil Smeets
Phanette’s Precious Vajèn (v. Rotherdale Herald) werd ster. Foto: Wil Smeets

Anette Poot stond te glunderen langs de ring op de Inspectiedag in Putten. Haar oogappel Phanette’s Precious Vajèn (v. Rotherdale Herald) werd ster. “Het was heel spannend. We kregen eerder wel merries ster, maar een eigen fokproduct lukte door verschillende omstandigheden altijd nèt niet. Met Vajèn lukte het nu wel en ik heb ook wel even een traantje gelaten. Ze liet zich buiten de ring nóg beter zien. In de ring was Vajèn een beetje overdonderd.”

Anette en haar man Philip kochten Vajèn’s moeder Ysselvliedt’s Hello Precious (v. Colne Taboo) in 2013 als driejarige merrie. “Vorig jaar hebben we Precious helaas in moeten laten slapen. Van haar hebben we alleen Vajèn aangehouden. Ze staat me qua exterieur erg aan. Daarnaast lijkt ze qua karakter precies op haar moeder. Ze is echt mijn oogappel en zij blijft.”

Het volledige interview met Anette Poot staat in Welsh Pony & Cob Magazine nummer 3-2021 dat deze week bij de abonnees in de brievenbus valt. In deze editie is er met name aandacht voor de Inspectie in Putten en de keuringen in Sevenum, Heteren en Tolbert.