Welsh Cup in 2021 met Corona maatregelen

0
1672
Imme Schraag met Leuns Veld's Cassini. Foto Vivian Hesen

Na het niet kunnen verrijden van de Welsh Cup in 2020 door de Corona maatregelen, dit jaar, weliswaar in aangepaste vorm en onder voorbehoud van de RIVM Coronamaatregelen, is er weer de mogelijkheid om deel te nemen aan de Welsh Cup.

Selectie momenten

  • 26 juni (Inspectie dag) Putten (uitslagen / geselecteerde combinaties)
  • 10 juli (inschrijving gaat via Passie voor Paard&Pony) Sevenum (aanmeldformulier)
  • 21en 22 augustus (inschrijving gaat via RV&PC de Gompert) Hengelo(gld)
  • 28 augustus (Welsh Sportdag Noord) Harich
  • 02 oktober Finale (Welsh Sportdag Midden) Putten

De selectie wedstrijden staan open voor combinaties die rijden met een geregistreerde Welshpony. Men hoeft geen lid te zijn van het stamboek. Je kunt je aanmelden via ‘MijnKNHS’.

Voorselecties

De voorselecties worden georganiseerd volgens de officiële reglementen van de KNHS en tellen dus mee voor winstpunten. Deelnemers kunnen starten in de dressuurrubrieken B t/m Z2. Per selectiewedstrijd moet je inschrijven voor twee dressuurproeven indien je voor de finale in aanmerking wilt komen.

De dressuurproeven van de desbetreffende maand worden verreden. Het kan voorkomen dat een bepaalde klasse en/of categorie volgens de regels van de KNHS in handicap wordt verreden.

Men moet starten op één van de bovenstaande selectiewedstrijden. Een combinatie wordt éénmaal aangewezen voor de finale, ben je al eerder geplaatst voor de finale, dan wordt de volgende geplaatste combinatie aangewezen (mits voldaan aan de norm).

Het inschrijfgeld, betaalmethode en de prijzen wisselen per wedstrijd. Deze informatie vindt u in de vraagprogramma’s

Afvaardiging

Eén op vier combinaties per klasse worden afgevaardigd naar de finale. Degenen met de minste plaatsingspunten en de meeste gereden punten over beide proeven wordt afgevaardigd. Bij een ex aequo uitslag is de eerste proef doorslaggevend.

Men moet minimaal 60% over één van de twee tellende proeven hebben behaald, dit geldt ook voor degenen die reserve komen te staan voor een plek in de finale. Na de selectiewedstrijd zullen de uitslagen, de afgevaardigden en reserves voor de finale bekend gemaakt worden op www.startlijsten.nl.

Finale

De finale wordt verreden op 02 oktober op de Welsh sportdag in Putten. In de finale rijden alle geselecteerde combinaties een proef (de eerste proef van de maand) en deze proef wordt beoordeeld door twee juryleden. Bij de pony’s is er per Klasse (B, L, M en Z) een kleine en een grote maat Welsh Cup kampioen. Bij de volwassenen is er een winnaar, deze rubriek wordt in handicap (B t/m Z) verreden.

De prijsuitreiking is te pony, met een verdiende ereronde.