Anja Rozema stopt als hoofdredacteur

0
1173

Anja Rozema stopt na vier jaar als hoofdredacteur van het cross mediaal platform van het Welsh Stamboek (NWPCS). Ze blijft wel verhalen schrijven voor het Welsh Pony & Cob Magazine over haar passie: de Welsh pony’s.

Voordat Rozema hoofdredacteur werd van het Welsh Pony & Cob Magazine, was ze hoofdredacteur van het onafhankelijke Welsh Pony & Cob Bulletin. Dit Bulletin en het Welsh Magazine van het NWPCS werden vier jaar geleden samengevoegd tot het Welsh Pony & Cob Magazine.

Slotwoord

In haar slotwoord, tevens het voorwoord van de nieuwste editie van het Welsh Pony & Cob Magazine, zegt Rozema: “Als hoofdredacteur van een zelfstandig magazine was ik jarenlang een grote mate van vrijheid gewend, maar binnen een stamboek ligt dat toch anders. Het werken in opdracht van een bestuur, dat ook weer verantwoordelijkheid af moet leggen aan haar leden. brengt bepaalde vrijheidsbeperkingen met zich mee. Beperkingen die niet zo goed bij mij passen, met als gevolg dat ik besloten heb mijn functie neer te leggen. Een moeilijk besluit, maar soms lopen dingen zo.”

NWPCS-voorzitter Piet Peters reageert op het slotwoord: “Anja, jij hebt in dit slotwoord duidelijk gemotiveerd waarom je deze keuze hebt gemaakt. De afgelopen vier jaar heb je veel energie gestopt in het cross mediaal concept. Namens de leden kan ik je melden dat dit heeft geresulteerd in een mooi resultaat, waar wij met zijn allen trots op mogen zijn.”

Het volledige slotwoord van Anja Rozema en het antwoord van voorzitter Piet Peters zijn te lezen in het Welsh Pony & Cob Magazine nummer 2, mei 2021 – jaargang 18

Vacature

Met het stoppen van Anja Rozema als hoofdredacteur is een vacature ontstaan.