Twee Nederlandse Welsh hengsten goedgekeurd in Rheinland

0
1564
Eindegoois Pretty Cool

Afgelopen weekend werden twee Welsh hengsten van stal Ysselvliedt goedgekeurd in klasse I bij het Reinische pony en pferde stamboek in Wickrath.

Eindegoois Pretty Cool

Als eerste werd de 3 jarige Welsh sectie A hengst Eindegoois Pretty Cool goedgekeurd en wel hij beloond met een 9 voor rastype en zijn bewegingen.

Pretty Cool werd geboren bij mede-eigenaar Jacco van de Bunt en Danielle Hooiveld uit de meervoudige kampioensmerrie Eindegoois Pryd. Pretty Cool is uit de eerste jaargang van Ysselvliedts New Jersey.

Butleigh Talisman

Butleigh Talisman

Ook de driejarige in Groot-Brittannië gefokte Butleigh Talisman wist de jury aan te spreken, De jury waardeerde zijn mooie model, uitstraling en het sterke achterbeen gebruik. Ook bij het vrijspringen overtuigde de Mynach Sea Scout zoon hetgeen hij met veel techniek en een sterke afdruk toonde.

Talisman is in gezamenlijk eigendom met Joost Maerman, De wijze van keuren is in Duitsland nogal anders. De hengsten worden eerst vrij getoond in de ring, daarna op het harde en komen ze aan de hand terug in de baan. Beide hengsten werden ook nog eens uitgeroepen tot beste vertegenwoordigers van het Welsh pony ras. De hengst Butleigh Talisman is dit jaar ter dekking op stal Ysselvliedt in Wezep.

Bron: Stal Ysselvliedt