Familie Morren (Woldberg) Fokker van het Jaar

0
1390
V
Kees Morren (rechts) met Woldberg's Rossini, Algemeen Dagkampioen 2019 en 2020.

NWPCS-voorzitter Piet Peters maakte vandaag op de hengstenkeuring de Fokker van het Jaar bekend. Familie Morren van Stal Woldberg, fokker van onder meer de regerend en tweevoudig hengstenkampioen Woldberg’s Rossini.

NWPCS-voorzitter Piet Peters maakt de Fokker van het Jaar bekend.

De Woldberg-fokkerij ging in 2003 over van vader Chris Morren op zijn zoon Kees. Laatstgenoemde nam toen de merrie Woldberg’s Polka van zijn vader over. Deze merrie paarde hij aan met Casperhof’s Freddy, een zoon van Woldberg’s Bart. Kees Morren pakte de Woldberg’s lijn dus op met Woldberg’s-bloed bij zowel moeders, als vaders kant.

Later werd Boston Bonaparte belangrijk voor de Woldberg’s Welsh B-fokkerij. Deze palomino kocht hij samen met Jan Flier in Groot-Brittannië.

Huldiging volgt

De huldiging van de Fokker van het Jaar vandaag op de hengstenkeuring was, zoals de hele CHK 2021, een bijzondere gebeurtenis. Zonder publiek, maar ook zonder Kees Morren, de fokker van het jaar zelf. Dus de huldiging zal later plaatsvinden.