Multikampioenshengst Ysselvliedts Special Edition terug in Nederland

0
1147
Ysselvliedts Special Edition

De Welsh sectie A hengst Ysselvliedts special Edition is recent terug gekeerd op zijn geboortestal Ysselvliedt Welsh ponies in Wezep

De 21-jarige multikampioen werd zeven jaar geleden door zijn fokker, stal Ysselvliedt, verkocht aan de Zweedse Welshpony fokster Annika Persdotter-Nilsson. “Special Edition werd als vijfjarige met een fantastische omschrijving goedgekeurd“, vertelt Harold Zoet van Stal Ysselvliedt.

Multikampioen

Twee jaar daar opvolgend werd hij sectiekampioen en reserve dagkampioen op de CHK. Ook in Groot-Brittannië werd hij twee jaar succesvol geshowd met het winnen van de Bronze en Zilver medal en werd hij tweede op de Royal Welsh Show.

De palomino hengst bracht vele succesvolle nakomelingen en is hij ondanks zijn lange verblijf in Zweden en Groot-Brittannië een paar punten verwijderd van zijn preferentschap.

Goedgekeurde zonen

Van Edition werd in Nederland de valkhengst Paaskamps Princenhaag goedgekeurd, in Duitsland heeft hij vijf goedgekeurde zonen, in Zweden drie, Frankrijk twee en in China twee. Ook in zijn vrouwelijke nafok zette Edition duidelijk zijn stempel met vele ster- en keurdochters. Een heel bekende nakomeling van Special Edition is de sportpony Ysselvliedts Hello Goldstar die vele kampioenstitel op zijn naam heeft weten te zetten met Anwen Zoet in de Leading rein en first ridden klassen.

Goldstar is zeker niet de enige Edition-nakomeling die het goed doet in de sport. Door hun karakter zijn er veel Editions succesvol onder het zadel en in de mensport.”

Revel Jeeves-zoon

Ysselvliedts Special Edition is met zijn 21 jaar de enige nog in levend zijn dekkende zoon van de fameuze Revel Jeeves die ook te boek staat als de vader van Penual Mark en Pendock Legend. Harold Zoet voegt toe dat hij blij is met de terug keer dit jaar van Special Edition. “Wij hebben heel goed met hem weten te fokken en kunnen hem nu weer inzetten op onze merries. In september zal Edition weer terug keren naar Zweden.”

Bron: Stal Ysselvliedt