Brexit: overschrijven pony’s met WPCS paspoort

0
1098
vóór 31 december

Er is nog veel onzeker, maar we lijken af te stevenen op een harde BREXIT. Voor de registratie van in de UK geregistreerde pony’s blijft dit vermoedelijk niet zonder gevolgen.

Mocht de harde BREXIT doorgaan, dan is het waarschijnlijk pas weer mogelijk om pony’s met een WPCS paspoort over te schrijven naar een Europees stamboek als de UK zich aanmeldt als ‘derde lidstaat’. Hoe dit precies in z’n werk gaat en hoeveel tijd daaroverheen gaat is op dit moment onduidelijk, maar de kans dat het voor (tijdelijke) problemen met registratie van dieren gaat zorgen is vrij groot.

Vóór 31 december

Wilt u problemen voor zijn? Zorgt u er dan voor dat uw pony’s met een WPCS paspoort vóór 31 december 2020 zijn overgeschreven naar het NWPCS. Deze overschrijving kost nu slechts €20,- en regelt u door een e-mail te sturen naar welsh@groenned.nl.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp, dan kunt u zich richten tot Rhodé van Praat, via bestuur@nwpcs.nl