Korneweijdes Cassius Clay overtuigend Online Veulenkampioen van 2020

0
1584

Hij werd eerder dit jaar niet alleen de eerste NWPCS Veulenkampioen van de maand, maar is nu ook de eerste NWPCS Online Veulenkampioen van het Jaar. De Welsh sectie A-schimmelhengst Korneweijdes Cassius Clay werd door zowel de jury, de NWPCS-leden als de polstemmers op de eerste plaats gezet. Reservekampioen werd, eveneens in alle categorieën, Beukenhof’s Dilan. Op de derde plaats eindigde It’s a Golden Dream.

Korneweijdes Cassius Clay verdiend hiermee niet alleen een dooor Vivian Hesen handgemaakte rozet, maar ook een Photoshoot van Vivian Hesen Fotografie. En een plek op de Online Wall of Fame.

Jurylid Davy Wormgoor

NWPCS jurylid Davy Wormgoor plaatste de vijf maandkampioenen op kwaliteitsvolgorde en voorzag ze van ‘commentaar’. “Het was een moeilijke klus om deze veulens op deze manier te plaatsen en beoordelen”, zegt Wormgoor. “Foto’s zijn altijd moment opnames en ook de kwaliteit van de foto’s/ fotograaf spelen een belangrijke rol hierin.”

Davy Wormgoor: “Alle foto’s meegenomen kunnen we hier spreken over kwaliteitsvolle veulens en is de volgende plaatsing tot stand gekomen …”

  1. Korneweijdes Cassius Clay

Een rastypisch en sterk gebouwd veulen. Met veel bot, breedte en diepte. Mooi gevormde hals en een mooi hoofd. De draf is ruim met een sterk gebruik van het achterbeen.

  1. Beukenhofs Dilan

Een lang gelijnd veulen met een mooie hals. Het hoofd zou wat meer expressie mogen vertonen. Het geheel doet wat ondiep aan. De draf is ruim en wordt met een mooie zelfhouding getoond.

  1. It’s a Golden Dream.

Een voldoende rassig veulen. Zou in het geheel meer lengte mogen hebben. Een mooi hoofd met wat lange oren. De draf is voldoende met een mooi gebruik van het achterbeen.

  1. Windhoeks Ravelli

Een veulen met voldoende ras en mooi hoofd. De hals is wat kort en zwaar. Zou ook wat meer bot mogen hebben. De draf is ruim met een sterk achterbeengebruik.

  1. Powerplay Emelwerth

Een rijtypisch en lang gelijnd veulen met een mooie achterhand. Zou meer ras mogen hebben. De draf mist ruimte.

NWPCS-leden maken top 3

NWPCS-leden mochten hun top 3 doorsturen en dat werd door 32 leden gedaan. Vier inzendingen werden afgekeurd, omdat er slechts 1 (en een keer 2) pony werd doorgegeven in plaats van een top 3. De volgende plaatsing kwam tot stand aan de hand van de ingezonden top 3’s.

PlaatsingNaamAantal eerste plaatsenAantal tweede plaatsenAantal derde plaatsenTotaal aantal punten
1Korneweijdes Cassius Clay1724380
2Beukenhof’s Dilan4112200
3Windhoek’s Ravelli2611155
4Powerplay Emelwerth346130
5It’s a Golden Dream255115
20 punten voor de eerste plek, 10 voor de tweede plek en 5 voor de derde plek.

Poll-resultaat

In totaal werd er 1751 keer gestemd op de poll. Daaruit kwam de volgende plaatsing tot stand.

PlaatsingNaamAantal stemmen
1.Korneweijdes Cassius Clay629
2.Beukenhof’s Dilan418
3.It’s a Golden Dream376
4.Powerplay Emelwerth175
5.Windhoek’s Ravelli153

Plaatsing door Publiek

Voor de plaatsing door het publiek zijn het aantal punten van de NWPCS-leden twee keer geteld en het aantal stemmen via de poll is één keer meegeteld. Daarmee is de plaatsing van de top 3 door jurylid Davy Wormgoor gelijk aan de plaatsing door het publiek.

PlaatsingNaamTotaal aantal punten
1.Korneweijdes Cassius Clay1389
2.Beukenhof’s Dilan818
3.It’s a Golden Dream606
4.Powerplay Emelwerth480
5.Windhoek’s Ravelli463