IBOP op 14 november in IJsselmuiden, menproef vernieuwd

0
1108
ibop

De jaarlijkse IBOP wordt gehouden op zaterdag 14 november 2020 bij de Deltaruiters in IJsselmuiden. Aanmelden kan t/m 4 november.

Is uw pony op de Centrale Keuring aangewezen voor het ‘KEUR’ predicaat, dan kan dit omgezet worden in naar het ‘KROON’ predicaat mits er minimaal een B premie behaald wordt in de men- of rijproef van de IBOP.

De proefjes en voorwaarden kunt u opvragen bij het stamboek kantoor of hier downloaden, echter geeft u uw pony op dan ontvangt u automatisch de voorwaarden en proefjes.

Menproef vernieuwd

De menproef is enigszins vernieuwd t.o.v. vorig jaar. De moeilijkheidsgraad van de galop is uit de dressuurproef gehaald en overgebracht naar de vaardigheidsproef. De vaardigheidsproef dient twee maal achter elkaar gereden te worden, waarbij de galop verplicht op beide handen getoond moet worden. De menner heeft zelf de keuze wanneer en waar hij/zij tijdens de vaardigheidsproef de galop toont.