Even voorstellen: Online veulenkampioen van juni 2020

0
1249
Powerplay Emelwerth

In de tweede helft van september 2020 is er de mogelijkheid om te stemmen op jouw favoriet voor de verkiezing Online Veulenkampioen van 2020. De kandidaten zijn de Online Veulenkampioenen van de maanden april tot en met augustus. De komende tijd stellen we de maandkampioenen één voor één aan je voor. Dit keer is het de beurt aan Powerplay Emelwerth, de favoriet van juni.

De deelnemers is gevraagd om een drie foto’s van de maandkampioen in te leveren. Eén van het veulen op stand, één van het veulen in beweging en één foto van het hoofd van het veulen.

In de loop van deze maand is het voor iedereen mogelijk om middels een poll op deze website op jouw favoriet voor de titel te stemmen. Bovendien mogen NWPCS-leden hun plaatsing van de eerste drie per e-mail doorgeven. Daarnaast zal NWPCS jurylid Davy Wormgoor de veulens plaatsen en becommentariëren.

Powerplay Emelwerth

NWPCS Online Veulenkampioen van Juni 2020

Fokker en eigenaar Monica Groothuis vertelt: ”Powerplay Emelwerth (v. Dempsy Chicago) is het vierde hengstveulen uit onze merrie Hester Emelwerth. Zijn halfbroer, Magic Mike Emelwerth, heeft op de afgelopen hengstenkeuring het ster predicaat mogen ontvangen. We hopen dat Powerplay daar nog een schepje bovenop kan gaan doen in 2023!”

“Hij zal opgroeien bij onze ponyopfok aan huis. Powerplay is voor ons een bijzonder veulen; begin juli werd hij in één nacht ziek en zat van top tot teen onder de bulten. In eerste instantie dachten we aan een allergische reactie, maar het knapte niet op en de bulten werden korsten. Dierenkliniek Wolvega heeft hem uitgebreid onderzocht en binnen enkele dagen kwam de uitslag van de huidbiopten: Powerplay had de auto-immuunziekte Pemphigus Foliaceus. Hij is inmiddels goed opgeknapt van de medicatie, die we op dit moment weer aan het afbouwen zijn. Helaas hebben we hem hierdoor niet mee kunnen nemen naar de keuring waarvoor we hem hadden opgegeven, maar hij heeft gelukkig nog een hele toekomst voor zich! Inmiddels heeft hij zijn vacht weer terug en is het weer een knap en gezond veulen.”

Powerplay Emelwerth
WPBR
Geboortedatum: 10-4-2020
Geslacht: hengst
Vader: Dempsy Chicago
Moeder: Hester Emelwerth
MV: Power and Paint
Fokker/eigenaar: Monica Groothuis