‘Eigenaar zoekt ruiter’ helpt u aan de juiste match!

0
1424

In Nederland zijn zo’n 450.000 paarden en circa 500.000 ruiters, waarvan 50.000 actief in de wedstrijdsport. Keuze genoeg zou je zeggen. Maar toch blijkt het voor fokkers soms lastig om een passende, getalenteerde ruiter te vinden die hun fokproducten kan trainen. En zo lopen er kwaliteitsvolle paarden en pony’s in de wei, terwijl er tegelijkertijd ambitieuze jonge ruiters zijn zonder geschikt paard.

Zonde van de potentie aan beide zijden! Dat vonden de initiatiefnemers van het landelijke programma ‘Eigenaar zoekt Ruiter’, dat is gestart onder de vlag van de Koepel Fokkerij.

Doelstelling is om de optimale matches te maken tussen paard en ruiter in de diverse disciplines. Het plan in een notendop: via regionale programma’s worden fokkers en eigenaren gefaciliteerd door het koppelen van hun paarden en pony’s aan passende ruiters, die op hun beurt worden begeleid door professionals. In deze samenwerking kunnen beide partijen elkaar helpen hun doelen te realiseren, op diverse niveaus: van zadelmak maken tot sportieve prestaties op niveau, of training voor verkoop van het paard of de pony. Maar ook een bredere opleiding voor bijvoorbeeld recreatiesport of aanlegtesten kan tot de mogelijkheden behoren, afhankelijk van de behoeften van de eigenaar. De regionale teams coördineren, matchen, ondersteunen en begeleiden allereerst de matching van ruiter en paard/pony. Vervolgens volgt het programma het traject waarin de combinatie zich samen ontwikkelt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de combinatie frequent trainingen volgt en door het programma wordt gemonitord. Eigenaar en ruiter sluiten een overeenkomst met elkaar, zodat voor alle deelnemers duidelijk is wat de afspraken zijn, ook financieel. Er is ook een jurist aangesloten bij het programma, die op verzoek ook aanvullend maatwerkadvies kan geven. Ook kan het programma, indien gewenst, helpen bij de uiteindelijke verkoop van het paard/de pony.

Aanmelden als eigenaar/ fokker

Bent u op zoek naar een geschikte ruiter voor uw paard of pony? Meld u dan nu aan bij Eigenaar zoekt ruiter! U kunt zich aanmelden via het formulier op onze website. Na uw aanmelding gaan we voor u aan de slag. Allereerst gaan we kijken bij welk regionaal programma u het best past qua locatie. Daarna wordt in de regio een ruiter gezocht die past bij uw wensen en uw verwachtingen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om een geschikte ruiter voor u te vinden. Uiteraard kunt u hierin meedenken en ligt de beslissing bij u zelf.

Klankbordgroep van eigenaren/ fokkers

Tevens willen we graag een klankbordgroep oprichten voor fokkers en eigenaren, om zo onze dienstverlening optimaal af te stemmen op uw wensen. Wilt u meedenken over de inrichting en het optimaliseren van het landelijke programma en advies geven aan de regionale programma’s over hun aanpak? Mail dan uw gegevens o.v.v. ‘Klankbordgroep’ naar info@eigenaarzoektruiter.nl.

Meer informatie vindt u op de website Eigenaarzoektruiter.nl

Bron: Persbericht