Jouw veulen Online Veulenkampioen van augustus? Geef het op!

0
4320
Merrie met veulen. Foto Vivian Hesen
Foto: Vivian Hesen

Dit jaar houden wij voor het eerst de NWPCS Online Veulenkampioen verkiezing.

Per maand (april t/m augustus) wordt er via een poll een Online Veulenkampioen gekozen. De maandkampioenen dingen in september mee naar de titel NWPCS Online Veulenkampioen van 2020.

De Online Veulenkampioenen van de maand en die van 2020 winnen sowieso allemaal een door Vivian Hesen handgemaakte rozet. Bovendien komen ze in de Online Wall of Fame op de website en zijn er nog meer mooie prijzen ter beschikking gesteld, zoals een waardebon voor NWPCS merchandise.

Hoe maakt jouw veulen kans?

 • Allereerst moet jouw veulen geboren zijn in 2020 en geregistreerd zijn bij het Welsh Stamboek (NWPCS).
 • Mail vóór de 18e van de maand (april, mei, juni, juli of augustus) één liggende* foto in van jouw veulen of plaats het onder het betreffende bericht dat we de eerste van de maand op Facebook zetten. Het veulen moet er in z’n geheel (in stand of in beweging) op staan, zodat de stemmers het veulen goed kunnen beoordelen. De foto dient, met instemming van de fotograaf, kosteloos op onze website geplaatst te mogen worden.
 • Vermeld bij de inzending:
  • Naam:
  • Welsh-sectie:
  • Geboortedatum:
  • Geslacht:
  • Vader:
  • Moeder:
  • Moedersvader:
  • Fokker(s)/eigena(a)r(en):
  • Naam van de fotograaf:
  • Ik verklaar dat bovengenoemd veulen bij het Welsh Stamboek is/wordt geregistreerd: ja/nee (doorstrepen wat niet van toepassing is)

* een liggende foto wordt ook wel een landscape foto genoemd. Deze foto is horizontaal en dus breder dan dat de foto hoog is. We vragen om een liggende foto omdat dit mooier lijkt op Facebook en de website. In april zijn nog de zogenoemde ‘staande’ (portrait) foto’s toegelaten, maar vanaf mei worden deze foto’s niet meer genomineerd.

E-mail de inzending naar: webredactie.nwpcs@gmail.com of deel het onder het betreffende bericht op facebook (we plaatsen dat bericht de eerste dag van de betreffende maand)

Wat gebeurt er met de inzendingen?

Door enkele leden van de PR-commissie, (online) redactie en het NWPCS-bestuur worden uit de inzendingen maximaal acht veulens per maand geselecteerd. Deze veulens worden met een foto en de gegevens op de website geplaatst. De verkiezing vind plaats middels een poll. Bovendien mogen leden van het NWPCS extra punten aan de veulens toekennen.

Het veulen met de meeste stemmen is maandwinnaar, ofwel NWPCS Online Veulenkampioen van de Maand.

De maandwinnaar is uitgesloten van deelname in de overige maanden. De genomineerden van een betreffende maand mogen wel opnieuw deelnemen, maar dienen dan opnieuw in te zenden met een andere foto.

Begin september komt er een nieuwe poll met foto’s van de vijf Online Veulenkampioenen van de Maand. Er wordt dan gevraagd om 3 foto’s; een standfoto, een bewegingsfoto en een hoofdfoto (deze laatste mag een staande foto zijn). Naast de poll mogen de NWPCS-leden deze veulens op kwaliteitsvolgorde plaatsen. Uit de maandwinnaars wordt vervolgens de Online Veulenkampioen van 2020 gekozen.

Nog vragen? E-mail: webredactie.nwpcs@gmail.com

Let op: het is niet (meer) toegestaan om een winactie aan deze veulenkampioenschap-verkiezing te verbinden