Aandachtspunten Inspectiedagen 2020

0
2221
Stougjeshoeve Estelle
Stougjeshoeve Estelle

Op basis van de vragen die ontvangen over de Inspectiedagen 2020, willen hierbij meer duidelijkheid over een aantal zaken verschaffen.

Dat er behoefte is aan deze drie inspectiedagen is helder: De inschrijvingen kwamen gelijk vlot op gang met de eerste week gelijk tientallen pony’s. Echter kunnen we niet meer dan 60 pony’s per inspectie-dag verwerken en we roepen dan ook op om niet tot het laatste moment te wachten met inschrijven. Vol is vol en bij het bereiken van de bovengenoemde aantallen zal een keuring nog voor de gestelde sluitingsdatum van 1 juli gesloten worden. Na 1 juli is het sowieso NIET meer mogelijk om in te schrijven.

Elk lid mag per inspectie-dag twee pony’s meenemen, een merrie met veulen telt voor twee ongeacht of één van de twee wel dan niet is ingeschreven. Let u hier alstublieft goed op, want het geeft veel extra werkt als het niet klopt.

Wanneer toch meer dan twee dieren op één inspectie-dag ingeschreven, zullen wij contact met u opnemen of we een pony naar een andere datum en locatie kunnen verplaatsten, of dat we een pony uit moeten schrijven. U krijgt het betreffende inschrijfgeld dan geretourneerd.

Elk lid kan zelf voor een locatie kiezen, echter kan elke pony jaarlijks slechts aan één keuring/inspectie deelnemen, dit geldt dit jaar ook. Opgeven doet u via ‘Mijn Welsh’. Let wel op dat uw pony, vóórdat u deze op kunt geven voor deelname aan stamboekopname en/of inspectie, moet zijn ingeschreven bij het NWPCS en op uw naam dient te staan. Controleer dit alvast in mijn.welsh en wanneer dit nog niet het geval is, kunt u dit via het stamboekkantoor regelen. Wacht niet tot de laatste week voor de sluitingsdatum met overschrijven want het zou dan kunnen zijn dat u voor een teleurstelling komt te staan omdat niet alles tijdig geregeld kan worden om nog voor deelname in aanmerking te komen.

Alle regels uit het reguliere keuringsreglement blijven gehandhaafd tenzij de opgestelde protocollen die goedgekeurd zullen zijn door de veiligheidsregio’s deze overrulen. Eén van de regels hierin betreft het aanjagen: wij mogen geen eigen aanjagers in de ring toelaten, dit is een door de overheid opgelegde voorwaarde waar wij niet vanaf kunnen wijken. Wij zullen er echter zorg voor dragen dat we goede en professionele mensen klaar hebben staan om uw pony zo goed mogelijk in de ring te begeleiden. Het voorbrengen van de pony’s mag wel door de eigenaren of voorbrenger zelf gedaan worden. Wij hebben echter ook geregeld dat er op elke inspectie dag voorbrengers aanwezig zullen zijn om uw pony voor te brengen. Als u hier gebruik van wilt maken, dient u dit vooraf bij de afdeling waar u heeft ingeschreven aan te geven. Een reguliere regel die gehandhaafd blijft is het voorbrengen in witte kleding, iedereen die de ring betreedt voor inspectie, voorbrengers alsook de begeleiders van de veulens, dienen correct in het wit gekleed te zijn.

Mocht u vragen hebben of heeft u opmerkingen dan kunt u zich wenden tot het inspectie-team dat deze drie dagen, naast de afdelingen, begeleid via mailadres bestuur@nwpcs.nl