Speciale sportpony: Regina’s Hielke

0
1844
Foto: Theo ten Brinke

Iedereen kent wel een speciale sportpony van wedstrijden of omdat deze de hele familie door is gegaan en met iedereen prijzen binnen sleept. Daarom verdienen deze pony’s hun eigen rubriek.

Deze keer is de veelzijdige pony Regina’s Hielke van stal Joabel aan de beurt.

Paspoort

Naam: Regina’s Hielke
Welsh B
Leeftijd: 13 jaar
Afstamming: Caspershof’s Freddy x Home “T” Ranch Brutus
Fokker: J. Doornewaard
Eigenaar: Stal Joabel

Hoelang is Hielke al in jullie bezit?
Vanaf zijn 5de levensjaar inmiddels dus 8 jaar

Hoe is Hielke op jullie pad terecht gekomen?
We waren op zoek naar een brave c pony voor de manege lessen en tevens moest hij betuigd zijn voor Brent om met mennen te beginnen. We kregen een tip van bekenden uit de buurt dat Huub van Geffen misschien wel wat had staan en zo kwam Hielke op ons pad.

Op welk moment werd duidelijk dat Hielke heel speciaal was?
Dat moment was al heel snel de manege lessen waren namelijk geen succes. Hielke was veel te snel voor de kinderen er werd een nieuwe manege pony gekocht. Hielke werd allen nog prive gebruikt en werd een echte sportpony. Zijn drive om te werken was in het begin soms moeilijk te handelen en werkte soms tegen ons maar toen we dat onder controle hadden ging het allemaal heel snel. Nu gaat hij voor ons door het vuur hij laat ons nooit in de steek en op wedstrijd doet hij nog eens extra zijn best

Eigen foto

Wat zijn jullie grootste successen?
NK 2018 enkelspanpony klasse Z
NK 2018 dressuur outdoor klasse C L2
zilver NK 2019 enkelspanpony klasse Z
WK pony’s mennen 2019 zilver met het nederlandse team
5de individueel marathon
10de individueel
NK 2019/2020 indoor dressuur klasse C Z1

Naast de vele successen is Hielke ook gewoon een familie pony?
Hielke is een super lieve vriendelijke werkwillige goed gehumeurde mooie pony met een hoog knuffelgehalte. Toen Brent begon met mennen ging zusje Margje ermee onder het zadel rijden bixie (en werd de eerste bixiekampioen) dresuur/springen en 4-tal rijden. Margje werd te groot en nichtje Mirre ging Hielke onder het zadel rijden. Mirre heeft haar carriere met Hielke mooi afgesloten met een mooi NK in de C Z1. Nu is het kleinste nichtje Liv aan de beurt, sinds kort rijdt ze op Hielke en zal in de winter de eerste wedstrijdjes gaan rijden

Wat is de leukste herinnering die jullie aan Hielke hebben?
Het was heel bijzonder dat Hielke 2 NK’s behaalden binnen1 week en natuurlijk het WK in Hongarije was wel een hele mooie belevenis, met Hielke en de hele familie. En gewoon iedere dag met hem bezig zijn blijft een genot

Wil je nog iets toevoegen of extra vermeld hebben?
Hielke zal voor altijd bij ons blijven en hopelijk kunnen we nog veel samen van elkaar genieten