Coronavirus maatregelen hebben gevolgen voor NWPCS activiteiten

0
2224
corona

In verband met de crisis maatregelen is er veel onzekerheid en zijn er vragen vanuit de leden over het komende keuringsseizoen. Een veel gestelde vraag is of er überhaupt nog sprake van een keuringsseizoen kan zijn.

De SRP (Sectorraad Paarden) waarvan het NWPCS stamboek via de Koepelfokkerij haar invloed kan uitoefenen, heeft gisteren overleg gevoerd met het ministerie van LNV (Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) over het eventueel kunnen organiseren van keuringen. Het voorstel vanuit de SRP is om dit onder strenge protocollen plaats te laten vinden. Een voorstel hiertoe is ter beoordeling aangeleverd.

Uitsluitsel hierover word in de loop van volgende week verwacht en tot die tijd kunnen wij u nog geen verdere informatie geven over het wel of niet doorgaan van de merriekeuringen.

Chippen van veulens

Ook wat betreft het chippen van de veulens, door de paspoortconsulenten, zijn er nu geen mogelijkheden om dit op te laten pakken. Gezien de urgentie van het tijdig chippen van de veulens tussen de leeftijd van 6 weken en 6 maanden is de SRP ook hierover in gesprek met LNV.

Er is er een streng protocol opgesteld en tevens voorgelegd aan het LNV. Ook hierover verwachten we volgende week uitsluitsel. Zodra wij hierover meer informatie hebben ontvangen zullen wij dit z.s.m. via de website met onze leden delen.

Namens het Hoofdbestuur, Rhodé van Praat

Afgelastingen

  • De Nationale Welsh Mendag en de Nationale Welsh Sportdag op 12 en 13 juni 2020 zijn afgelast
  • Werkgroep NWR / WPBR: Het stalbezoek bij de Gebroeders Sloof wordt verplaatst naar volgend jaar. Meer informatie zal tegen die tijd worden doorgegeven
  • Het stoeterijbezoek van de Vriendenkring van eind mei wordt verplaatst naar volgend jaar

Dit lijstje wordt mogelijk nog aangevuld: laatste update 24-4-2020