Coronavirus: update 24 maart 2020

0
1636
corona

Het NWPCS houdt de situatie rondom de uitbraak van het coronavirus in Nederland scherp in de gaten. Wij proberen met de uiterste zorgvuldigheid om te zorgen dat onze leden en vrijwilligers niet in aanraking komen met het virus. Eventuele adviezen van de overheid, het RIVM of de GGD volgen wij dan ook uiteraard op. 

Het is helaas de verwachting dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) zijn er dan ook op gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Daarom heeft de Nederlandse regering gisteren op 23 maart de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus verder aangescherpt. Voor onze vereniging betekent dit dat er tot 1 juni geen, (bij)scholingen, evenementen, vergaderingen etc. worden georganiseerd of plaatsvinden. Ook met het chippen van de veulens wordt tot nader order niet gestart.

Het Hoofdbestuur heeft besloten dat verdere gevolgen voor bijvoorbeeld het keuringseizoen en het eventueel verplaatsen van geannuleerde evenementen op dit moment nog niet te overzien is en gaat, in afwachting van hoe deze crisis zich verder zal ontwikkelen, eind april hieromtrent beslissingen nemen. Zodra wij meer weten, of eind april tot een besluitvorming zijn gekomen, zullen wij er zorg voor dragen dat via de berichtgeving op onze website en facebook iedereen op de hoogte gehouden wordt over verdere ontwikkelingen.

NWPCS-evenementen

In aanvulling op het bovenstaande besluit een overzicht met afgelaste evenementen:

  • 03-04-2020 Paspoortconsulenten bijeenkomst
  • 09-04-2020 Afdelingsvergadering Zuid
  • 10-04-2020 Afdelingsvergadering Noord
  • 23-04-2020 Afdelingsvergadering Midden
  • 01-05-2020 Ledenraadsvergadering
  • 01/02/03-05-2020 Animal event
  • 16-05-2020 Welsh Fun Day
  • 23-05-2020 Sportdag Noord
  • 29-05-2020 Fokkersavond

Het NWPCS zal de nadere berichtgeving omtrent het coronavirus nauwgezet blijven volgen en via  onze website en facebook iedereen op de hoogte houden. Mocht de overheid verdere maatregelen treffen dan zullen wij deze direct doorvoeren en daarover o.a. via de website communiceren.