Brightwells stopt met veilen van Welsh Pony’s en Cobs

0
1544
Brightwells catalogus Fayre Oaks Sale

Brightwells Auctioneers heeft aangekondigd per direct te stoppen met haar ‘Equine’ tak. Dit houdt in dat zij ook stopt met de veilingen van Welsh Pony’s en Cobs.

In de aankondiging op de website van Brightwells is te lezen dat de marktwerking de reden is dat Brightwells Auctioneers geen paarden meer veilt. Het gaat onder meer om de veilingen van de Welsh Pony & Cob Society (WPCS), zoals de Fayre Oaks Sale, de Spring Sale en de Autumn Cob Sale. Op deze veilingen hebben de Welsh fokkers en liefhebbers meer dan 66 jaar kwaliteitsvolle Welsh Pony’s en Cobs kunnen zien en kopen.

De afdeling Equine van Brightwells was ook een integraal onderdeel van het veilen van items tijdens het AGM-diner van de WPCS om fondsen te werven voor een goed doel. Dit vindt over een paar weken nog wel plaats.

Dankwoord

Met de WPCS, wil ook het NWPCS namens haar leden, het huidige team van Brightwells en de medewerkers van voorgaande jaren bedanken voor hun professionaliteit, toewijding en visie bij het promoten van ons geweldige ras.

Colin Thomas – voorzitter van de WPCS: “Brightwells heeft consequent een service van hoge kwaliteit en het perfecte podium aangeboden om onze pony’s en cobs aan de wereld te promoten en verkopen. Enorm veel fokkers hebben in de loop der tijd hun stoeterijen gevestigd op basis van deze veilingaankopen en we zijn erg dankbaar voor haar steun. De sluiting van de paardenafdeling van Brightwells is zeer triest voor ons ras.”

Trouwe klanten

In haar aankondiging spreekt Brightwells een woord van dank uit aan al hun trouwe klanten die deze evenementen hebben ondersteund. Brightwells benadrukt dat alle andere aspecten van de Brightwells-activiteiten hetzelfde blijven en gewoon doorgaan.

Bronnen: Brightwells en WPCS