Welsh-pony’s in nationale kaders voor EK Jeugdmennen

0
1938
Jelle Leliveld Foto Theo ten Brinke
Jelle Leliveld. Foto Theo ten Brinke

Het EK jeugdmennen vindt eind augustus plaatsin het Franse Lamotte Beuvron. Op zaterdag 15 februari was er een selectiedag op Stal Chardon en naderhand werd de kaderindeling bekend gemaakt. Verschillende kaderleden mennen met een Welsh-span.

Beide A-kaderleden bij de Children ( 12-14 jaar) mennen met een enkelspan Welsh.

Joris Lauwers heeft de 10-jarige bruine, NWPCS geregistreerde, Welsh Partbred-ruin Casanova TG (Cindy’s Chevy TG x Anjershof Rocky) voor de wagen en Jacco de Koning ment met de zwarte, WPCV-geregistreerde, Welsh sectie A-merrie Kattenest Maud (Lacy Ebony x Rietstulps Victor).

Tweespan Welsh-pony’s

Bij de junioren (14-18 jaar) mennen de A-kaderleden Jelle Leliveld en Sam Couwenberg beiden met een tweespan Welsh-pony’s.

Jelle Leliveld heeft de sectie A-vossen Feansterhoeve Marrit (Abbertshome Hello-Boy x Moorcock Bracken), Kompas Yris (Vechtzicht’s Hywel x Sumrin Thor) en Duco’s Sabine (v. Boreas Duco).

Stamboekhengsten

Sam Couwenberg ment met de sectie B stamboekhengst Bekveld’s Ronaldo en de inmiddels gecastreerde stamboekhengst Maron’s Valentino. Bovendien heeft ze ook nog de beschikking over Waxwing Penny Guy, waarmee ze regelmatig in het enkelspan ment.

B-kaderlid Larissa Jansma ment met de voormalig sectie C stamboekhengst Honey Bee’s Jolivier (Thorndonpark Prince (D) x Nachtegaal’s Captain (A)). Jolivier werd gefokt door Joop en Diana Epema die bovendien ook de moeder van de eerder genoemde Feansterhoeve Marrit (namelijk de kroonmerrie Honey Bee’s Jolien) fokten.

Vijfde op WK ponymennen

Bij de young riders maakt Brent Jansen met een Welsh deel uit van het A-kader. Brent werd met deze sectie B-pony Regina’s Hielke (Casperhof’s Freddy x Home’T’ Ranch Brutus) vijfde op het afgelopen WK Ponymennen.

In datzelfde A-kader zit Cindy Benschop die zich kwalificeerde met Beemsterhoebe’s Thiamo Deluxe, ofwel Thiamo (Hagelkruis Valentijn x Aester El Nino). Deze nu 11-jarige Welsh Partbred ruin werd gefokt door Saskia Schoo.

B-kaderlid Michelle Kuyvenhoven ment met de bruine sectie A-pony’s Four Winds Avens Mountain (Rian’s Thunder x Friars Osbek) en Four Winds Adenostyles (Beukenhof’s Barry x Springbourne Glide). Deze pony’s deden ervaring op in het vierspan van Kees Zwaan.

Michelle Kuyvenhoven Foto Theo ten Brinke
Michelle Kuyvenhoven. Foto: Theo ten Brinke

Kaderindeling jeugdmenners

Children

A-kader:
Jacco de Koning (1po)
Joris Lauwers (1po)

Junioren

A-kader:
Jelle Leliveld (2po)
Renate Provoost (1 po)
Sam Couwenberg (2po)

B-kader:
Larissa Jansma (1po)
Anouk van de Beek (1po)
Marly Meulendijk (1po)

Young Drivers

A-kader:
Brent Jansen (1po)
Anouk de Haas (2po)
Cindy Benschop (1po)

B-kader:
Michelle Kuyvenhoven (2po)
Kim de Groot (1pa)
Lisanne van Meerten (1po)

Lees meer over de selectiedag:

Mist u nog Welshpony’s of een fout gezien? Mail dat dan naar webredactie.nwpcs@gmail.com