Kastanjehof Jip Noordelijk Kampioen M Dressuur met hoogste dagscore

0
1351
Hindriëtta Lamein: met Kanstanjehof Jip. Trijntje Lamein
Hindriëtta Lamein: met Kanstanjehof Jip. Trijntje Lamein

Tekst: Hindriëtta Lamein

In Zuidwolde werden op 1 februari de Noordelijke Kampioenschappen Mennen Dressuur voor de enkelspan pony’s georganiseerd. In vele rubrieken kwamen Welshpony’s aan de start, zo ook in de klasse M. Hier werd door Hindriëtta Lamein met haar pony Kastanjehof Jip (v. Cui Pendragon) de Kampioenstitel gewonnen met de hoogste dagscore (67,917%).

Ze eindigde vlak voor Jan Kamps met zijn pony Bobo van Bronneger (v. De Goede Ree Now or Never) met een score van 67,417% die hier het Reserve Kampioenschap op zijn naam wist te schrijven.

Vorig jaar won Hindriëtta met Kastanjehof Jip nog de Noordelijke Kampioenschappen in de klasse L en een Bronzen Medaille op de Hippiade in de L dubbelspan pony Vaardigheid (met spangenoot Nyewold’s Karlo), maar dit jaar wisten ze dit dus in een klasse hoger te herhalen. Deze veelzijdige pony wist de dag daarna op de Strijd der Districten ook nog een vijfde plek te behalen met zijn spangenoot De Goede Ree’s Optimist.

Dieke Slingerland

Dieke Slingerland met Noa van de Es. Foto: Nynke Leen


Ook de Welsh Pony’s van Dieke Slingerland waren goed voorbereid voor deze wedstrijd. Als eerste kwam ze met Noa van de Es (v. Ysselvliedts High-Wood) aan start in de klasse L. Zij maakte hier haar L-debuut en liep gelijk naar een mooie score van 67,167% en haalde daarmee het Reserve Kampioenschap binnen. Vlak daarna verscheen ze aan de start met haar pony Rujas Anna (v. Ysselvliedts Irresistible) in de klasse B. Ze reed hier naar een hele mooie score van 66,750% en wist daarmee Noordelijk Kampioen te worden. Als laatste start van de dag kwam ze met haar opvallende pony Rujas Dilly (Duffelt’s Max) in de klasse ZZ in de baan, waarmee ze met een score van 63,167% ook het Reserve Kampioenschap mee naar huis nam in de Z/ZZ.

Prijswinnaars Welshpony


MennerWelshponyTotaal %
1po-B


1Dieke SlingerlandRujas Anna66,750
4Lisanne TimmersZouwenlanden Highlight
1po-L


2Dieke SlingerlandNoa van de Es67,167
3Remmy Bron – van DamWindhoek’s Cosmo66,167
1po-M


1Hindriëtta LameinKastanjehof Jip67,917
2Jan KampsBobo van Bronneger67,417
1po-Z/ZZ


2Dieke SlingerlandRujas Dilly63,167