CHK 2020: Hub Kuijpers (Castenrayseweg) Fokker van het Jaar

0
2006
Fokker van het Jaar Hub Kuijpers temidden van stamboekvoorzitter Piet Peters en penningmeester Cor de Jong
Fokker van het Jaar Hub Kuijpers temidden van stamboekvoorzitter Piet Peters en penningmeester Cor de Jong. Foto: Vivian Hesen

Op zaterdag 8 februari 2020 is op de Centrale hengstenkeuring in Ermelo Hub Kuijpers uit Oirlo gehuldigd als Fokker van het Jaar. De gepassioneerde fokker van NWR’s en Welsh Partbreds was al vaker genomineerd en mocht dus nu naar voren treden.

Hub is al 50 jaar een gepassioneerd Welsh pony fokker en woont aan de Castenrayseweg (vandaar de stalnaam Castenrayseweg’s) in Oirlo. Hub fokte met maximaal drie merries per jaar wat hem een ware erelijst aan resultaten heeft opgeleverd. (lees meer)

Hengstenkeuring

In 2017 werd de NWR-hengst Castenrayseweg’s Charmeur opgenomen als stamboekhengst en afgelopen jaar volgde de Welsh Partbred-hengst Castenrayseweg’s Dominator WNE. Laatstgenoemde was ook zaterdag op de hengstenkeuring weer van de partij. De chique hengst werd met een eerste premie definitief in het stamboek ingeschreven en bovendien onder het zadel netjes voorgesteld door Jéssica Leenders.

CHK 2020

Ook dit jaar was er weer fokkerssucces voor Hub Kuijpers op de hengstenkeuring. Zo werd de driejarige Welsh Partbred palomino Castenrayseweg’s Mr. Sensation WNE (FS MR. Right x Bokkesprong Casjmier) van W.C.M. Egelmeers ingeschreven in het stamboek. De bruine NWR D-pony Castenrayseweg’s Gentleman (Houdringe’s Raspoetin x Leuns Veld’s Lord) van H.J.C. Ebbers verdiende het sterpredicaat.