Verrichtingskampioen Coelenhage’s Handsome King naar Dena Lammers

0
2424
Dena Lammers op Coelenhages Handsome King. Foto Bibi Bosch
Dena Lammers op Coelenhages Handsome King. Foto: Bibi Bosch

NWR-stamboekhengst Coelenhage’s Handsome King (v. King William), de verrichtingskampioen van het afgelopen verrichtingsonderzoek, verhuist na de Centrale hengstenkeuring naar zijn nieuwe amazone, de dertienjarige Dena Lammers.

Dena Lammers met Coelenhage’s Handsome King. Foto: Bibi Bosch

Dennis en Anoeska Lammers kochten de voshengst Coelenhage’s Handsome King voor hun dochter Dena Lammers. Dena rijdt op dit moment twee Welshpony palomino-ruinen; Anjershof Memorie (v. Vita Nova’s Celesto, m. Anjershof Romy) en Goud TS (v. Don Cremello Du Bois, m. Heide’s Berg Delissa). Laatstgenoemde gaat na de kampioenschappen naar zijn nieuwe amazone.

Pedigree

Handsome King is een zoon van de King William en daarmee ook een halfbroer van de WPBR-stamboekhengst Coelenhage’s Happy Hour. Zijn moeder is Compagnon’s Hannah, de sectiekampioen in Heteren in 2015. Hannah’s moeder is de kroonmerrie Coelenhage’s Heidi, die onder meer ook het leven schonk aan de stamboekhengst Compagnon’s Humphrey (v. Wengelo’s Ricardo). Uit hetzelfde lijntje komen nog meer stamboekhengsten. Bovendien schopten meerdere pony’s uit dezelfde merrielijn het hoog in de sport, denk maar aan onder meer Wengelo’s Ricardo, Coelenhage’s Let’s Be the Best en Coelenhage’s Purioso.

‘Dit is echt mijn droompony’

Dena Lammers

Familie Lammers kwam Handsome King op het spoor via instructrice Tessa Sweeb. “Ik kwam in contact met Willard Leeuwis en zo kwamen we terecht bij Handsome”, vertelt Sweeb. “We waren al even opzoek naar een D-pony voor Dena. Ik had Handsome al gezien op de hengstenkeuring en was direct grote fan van hem. Dena kende hem nog niet maar toen ze voor de eerste keer op Handsome had gereden waren haar woorden direct ‘dit is echt mijn droom pony’.”

Dena Lammers op Coelenhages Handsome King en instructrice Tessa Sweeb. Foto Bibi Bosch
Dena Lammers op Coelenhages Handsome King en instructrice Tessa Sweeb. Foto: Bibi Bosch

Onder begeleiding van Sweeb gaat Dena de vos in alle rust zo goed mogelijk opleiden om uiteindelijk het hoogst haalbare uit hem te halen. “We hebben alle vertrouwen in hem. Het is een ontzettend talentvolle, werkwillige en fijne pony om mee te werken met een fantastische karakter.”

Blijft beschikbaar

Coelenhage’s Handsome King zal ten behoeve van de sport worden gecastreerd, maar via zijn fokker Ronald Vrolijken blijft hij via diepvriessperma beschikbaar voor de dekdienst. “Tot de hengstenkeuring blijft Handsome bij Vrolijken en daarna verhuist hij naar ons. Tot die tijd gaan we met Dena één a twee keer per week naar Wezep om Handsome te rijden en de rest van de week rijdt Julia Vrolijken hem.”

Bron: NWPCS