Elitehengst Breeton Dai op 26-jarige leeftijd overleden

0
673
Breeton Dai
Breeton Dai

De Welsh sectie B stamboekhengst Breeton Dai (v. Eyarth Rio) is op 26-jarige leeftijd overleden op de Lannarth Stud in Groot-Brittannië.

Breeton Dai werd op 1 juli 1994 geboren in Maasbree. Jos Hillen fokte de vos uit de ster-preferente Cuppers Mandy (v. Blethni Puck), een dochter van Blacksmith Fanny (v. Cawdor Prince Horace). Als driejarige werd jij goedgekeurd als stamboekhengst op de herkeuring en in 2006 werd hij sectie B-kampioen en Algemeen dagkampioen op de centrale herkeuring. Bovendien werd hij goedgekeurd in Weser-Ems (Dui.).

Breeton Dai was een rastypische en goedbewegende hengst. Hij is veelvuldig ingezet in de fokkerij, niet alleen in Nederland, maar bijvoorbeeld ook in Duitsland en Groot-Brittannië.

Veel nakomelingen van Breeton Dai deden of doen het goed op keuringen en/of in de sport. Zo is de Royal Welsh kampioen Stougjeshoeve Escudo een zoon van hem. Escudo’s dochter Oostdijk’s Dancing Queen is de nationaal dagkampioen vande CMK in 2018.

Noemenswaardige dochters

Elitehengst Breeton Dai heeft veel (meervoudig) kampioenskinderen in binnen en buitenland. Enkele noemenswaardige bij het NWPCS geregistreerde keuringsdochters zijn elitemerrie Stougjeshoeve Julia en de keurmerries Molenhof’s Julia, Stougjeshoeve Dream Girl, Paltshoeve’s Daisy, Nieuw Lindert’s Elsa, Stougjeshoeve Especiale , Spring Star’s Aleah, Linde Hoeve Senstone Dailight en Dai H.

Goedgekeurde zonen

Veel zonen en ook al kleinzonen van Breeton Dai zijn ingezet als dekhengst. Hij bracht stamboekhengsten, licentiehengsten en basisboekhengsten voort. Zijn bij het NWPCS goedgekeurde zonen van Breeton Dai zijn sporthengst Lucius, Breeton Cey, Carmana’s Edelboy, Lucas, Alex Dai, Bekveld’s Dave, Willow Tree Glyn, Lucifer, Bekveld’s Ronaldo, Beschenhof Darwin, Kortehoeve’s Laurens en Woldberg’s Vivaldi.

Kwaliteitsvolle nafok

Breeton Dai verdiende in handen van Peter Goumans zijn goedkeuring en heeft vervolgens jaren op het hengstenstation van Jansen in Keijenborg ter dekking gestaan. Marcel Jansen verhuurde de hengst een aantal keer. Zijn laatste jaren stond Breeton Dai op de Llannarth Stud van Ann en Len Bigley waar hij niet alleen werd geshowd, maar ook voor kwaliteitsvolle nafok heeft gezorgd.

Sadly we have to report the passing of Breeton Dai, aged 26. We were privileged to have him here at Llanarth from Marcel…

Gepostet von Llanarth Welsh Ponies & Cobs am Sonntag, 26. Januar 2020

Bron: Llanarth Stud / NWPCS