Henk Jansen, Wim Jansen, Anton ter Bogt, Jan Rougoor en Jan van Drie Vrijwilligers van het Jaar

0
1973
vrijwilligers van het jaar 2020
v.l.n.r. Jan van Drie, Jan Rougoor, Henk Jansen en Anton ter Bogt. Foto: Denise Methorst

Henk Jansen, Wim Jansen, Anton ter Bogt, Jan Rougoor en Jan van Drie zijn op de Nieuwjaarsreceptie van het NWPCS op zaterdag 18 januari 2020 gehuldigd als Vrijwilligers van het Jaar. Bestuurslid Louis Roeters stelde ze ter plekke, zover nodig, aan de aanwezigen voor.

Henk & Wim Jansen

Henk en Wim Jansen worden door Jan Lanters altijd ‘de jongens van Jansen’ genoemd. Jan Lanters en zijn mannen zijn een begrip in de afdeling Oost en later Midden. Vrijwilligers puur sang. Ze zijn van alle markten thuis, of het nu banen uitzetten is, hindernissen bouwen of verkeer regelen. De mannen zijn altijd voor dag en dauw aanwezig om de handen uit de mouwen te steken op regionale, nationale en internationale keuringen, sportdagen, Welsh Cup, tourrit, enz. enz. Dit doen ze allemaal zonder franje en fratsen.

Anton ter Bogt

Anton ter Bogt is een NWR-fokker sedert jaar en dag onder de stalnaam Goldwind Empire. Zo is de elitemerrie Goldwind Empire’s First Lady een stal icoon. Ter Bogt is met regelmaat deelnemer aan de keuringen en daarnaast altijd nauw betrokken bij de sport. In die hoedanigheid is hij geen onbekende bij de ponyclubs en op concoursen in de regio. Langs de lijn is hij, zoals dat zo gaat, ook betrokken geraakt bij vrijwilligersactiviteiten binnen ons stamboek. Zo is is hij regelmatig ringmeester, helpt bij het opbouwen en uitzetten van dressuurringen en overige zaken op regionale en nationale keuringen, sportdagen en Welsh cup. Dit om maar een paar speerpunten te benoemen. Een man ook die niet alleen zijn handen laat wapperen maar ook op bijeenkomsten en vergaderingen een actieve opstelling kiest, zijn zegje weet te doen en van zijn hart zeker geen moordkuil maakt.

Jan Rougoor

Jan Rougoor is van huis uit – in Lintelo – opgegroeid met Welsh pony’s. Senior fokte onder meer de sectie B stamboekhengst Brakenshoeve Emiel. Rougoor werd hoefsmid en ging na zijn bruiloft met de, in de rijsport actieve, Marian wonen op de Smidshoeve in Gaanderen. Jan behoorde ten tijde van de gloriedagen van de Welsh tuigpony competitie jarenlang tot de top. Ook zoon Erik trad binnen het strijdperk, toen hij de leeftijd hiervoor had. De beide dochters Alice en Miranda zijn van jongs af aan ook zeer actief en succesvol als Welsh amazones. Ook altijd in voor het verlenen van medewerking aan demonstraties en andere PR activiteiten en shows zoals tijdens het 40 jarig jubileum waar hij in Urker kledingdracht een onvergetelijk aangespannen plaatje neerzette. Sedert jaar en dag ook ‘hoefsmid van dienst’ op regionale, en nationale keuringen en op overige stanmboekevenementen. Na de afbouw van de activiteiten in de tuigpony competitie werd de vrijgekomen tijd benut voor verder uitbouw van het vrijwilligerswerk voor het stamboek, met van huis uit het accent op de sportdag, Welsh Cup en de gebruiksrubrieken.

Jan van Drie

Jan van Drie is NWR fokker onder de naam Stal Bijsterhof, hengstenopfokker van reputatie, Welsh familieman, verenigingsman, rijsport, organisator, bestuurder. Wie kent hem niet?! Van Drie is actief op vele fronten, bij het Hippisch Verband Putten, de ponyclub, de afdeling Midden en ons gehele stamboek. Al vele jaren met echtgenote Ina ten nauwste betrokken bij de organisatie van de Sportdag en ook al weer de nodige jaren naast Henk Beudel bij de organisatie van de hengstenkeuring. Van vele markten thuis en zich altijd gesteund wetende door het hele gezin waarvan inmiddels de kleinkinderen het woord Welsh met de paplepel word ingegoten. Jan van Drie is een man van ‘geen woorden maar daden!’

Bestuur NWPCS