Stamboekhengsten kosteloos opgeven voor CHK kan nog tot en met zaterdag

0
3743
Woldberg's Rossini
Woldberg's Rossini op de centrale hengstenkeuring 2019.

De Centrale Hengstenkeuring (CHK) van het NWPCS vindt op 7 en 8 februari 2020 plaats op het Nationaal Hippisch Centrum te Ermelo. De sluitingsdatum voor het aanmelden is met een week opgeschoven naar 28 december 2019.

Voor de eerste bezichtiging kunnen hengsten aangemeld worden van drie jaar en ouder die nog niet in het stamboek zijn ingeschreven.

Alle hengsten, die in 2019 voor het eerst in het stamboek zijn ingeschreven, moeten verplicht ter keuring verschijnen voor definitieve inschrijving en primering. De hengsten worden aan de hand gekeurd. Voor de sectie NWR geldt, dat de hengsten aan de hand én onder het zadel voorgesteld moeten worden.

Vrijwillige deelname

Alle reeds in het stamboek ingeschreven hengsten die niet verplicht zijn aan de hengstenkeuring deel te nemen, kunnen op vrijwillige basis en kosteloos voor de hengstenkeuring worden opgegeven. Deze vrijwillig getoonde hengsten worden niet geprimeerd maar uitsluitend op kwaliteitsvolgorde geplaatst.

Informatie en aanmelden

Alle info omtrent deelname aan de hengstenkeuring en het aanmelden vindt u in het vraagprogramma