IBOP: A-score voor Keizerskroon Highlight en Vechtzicht Classic Design

0
2164
Vechtzicht Classic Design
Vechtzicht Classic Design. ©Vivian Hesen

Alle vijftien deelnemers aan de IBOP op zaterdag 30 november 2019 op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo zijn geslaagd. De NWR-stermerrie Keizerskroon Highlight behaalde met 80,5 punten in de rijproef de hoogste score en een A-certificaat.

Ook een A was er voor de sectie A ster- en basisboekhengst Vechtzicht Classic Design die 80,3 punten scoorde voor de menproef. De overige deelnemers werden ingedeeld in de klasse B.

Keizerskroon Highlight

Keizerskroon Highlight

De palomino Keizerskroon Highlight (Pippin’s Pride A.T. x Verona’s Bo-Gi) is van fokker A. de Graaf-Spruijt uit Strijen. De stermerrie is gedekt door Nieuwmoed’s Mister Right. “Een talentvolle pony. Netjes voorgesteld”, was het commentaar van de jury.

Highlight is een heel veelzijdige merrie, want ze behaalde voor zowel haar aanleg als dressuurpony als voor haar aanleg als sprngpony een 8,5. Ook een 8,5 kreeg ze voor geschiktheid, karakter en werkwilligheid. Bovendien was ze afgelopen jaar de sectiekampioen en reserve dagkampioen in Hellendoorn.

Vechtzicht Classic Design

Arjen Holties mende de door D.R. Dobber uit Breukelen gefokte Vechtzicht Classic Design (Vechtzicht’s Hywel x Friars Divine Spirit) van B.U. Franke uit Echteld naar de 80,3 punten. “Pony laat een constante verrichting zien met een nette zelfhouding”, aldus het jurycommentaar.

De schimmelhengst kreeg 8,5-en voor aanleg als aangespannen pony, balans & wendbaarheid en houding & souplesse & impuls. Voor geschiktheid & karakter & werkwilligheid kreeg hij een 8,5 en een 9.