Meedenblik Linfield goedgekeurd in Duitsland

0
2737
Meedenblik Linfield
Meedenblik Linfield

De NWPCS-geregistreerde hengst Meedenblik Linfield (v. Meedenblik’s General) van Gerrel Vink heeft succesvol deelgenomen aan de hengstenkeuring in Duitsland. Hij was de enige aangemelde Nederlandse hengst tussen al het Duitse geweld!

De hengstenkeuring in Rheinland was op zondag 17 november 2019. “Meedenblik Linfield doorliep alle rondes en presenteerde zich fantastisch”, aldus Vink. “In de derde bezichtiging kreeg hij luid applaus van het publiek en werd dan ook overtuigend goedgekeurd!”

De in 2017 geboren Meedenblik Linfield is een zoon van Meedenblik’s General (v. Oosting Amigo). Hij werd door Familie Dijkstra uit Sauwerd gefokt uit de stermerrie Kooihûster Liwinda, op haar beurt een dochter van De Goede Ree’s Now or Never en de kroon, preferente Aester Lowinda (v. Bjirmen’s Wytse).

Veel uitstraling

Het Duitse jurykorps omschreef Meedenblik’s Linfield als een rassige hengst met veel uitstraling. Een hengst die zich keer op keer in beweging sterk heeft laten zien en daarbij uit een goede predicaatrijke moederlijn komt waarin ook veel sport voorkomt.

Gerrel Vink kocht de bruine Linfield als veulen bij diens fokkers.

Bron: Vink Horses