Transfers van Sectie A en Sectie B stamboekhengsten

0
2105
Eindegooi's Pretty Charmer
Eindegooi's Pretty Charmer

De sectie A stamboekhengst Eindegooi’s Charmer is verhuurd aan Germo Vrolijken. De sectie A-hengsten Heniarth Scheckter en Vollenhofs Galactic Power en de sectie B-hengst Stougjeshoeve Everest zijn verkocht naar het buitenland en Ysselvliedt’s Nodawl is verhuurd naar Groot-Brittannië. De dit jaar goedgekeurde Springlane Hyperion is teruggetrokken uit de dekdienst.

Eindegooi’s Pretty Charmer

De populaire Eindegooi’s Pretty Charmer (v. Ysselvliedts Helicon) is voor 2020 verhuurd aan Germo Vrolijken in Lemelerveld. De schimmelhengst werd in 2018 met een 1A-premie goedgekeurd als stamboekhengst. Ook dit jaar won hij zijn rubriek op de Centrale hengstenkeuring. Zijn dochter Eindegooi’s Ferryn (mv. Vechtzicht’s Hywel) werd op de Nationale merriekeuring dit jaar als eerste geplaatst in haar rubriek merrieveulens.

Verkocht naar buitenland

De zevenjarige Heniarth Scheckter (v. Heniarth Mr. Milligan) is verkocht naar de Brynseion Stud in Groot-Brittannië, waar hij enkele jaren geleden al een seizoen gedekt heeft en kwaliteitsvolle veulens heeft nagelaten.

De bruine Vollenhofs Galactic Power (v. Knodishall Geraint) is verkocht aan Moondelight stud van Ilona Pykalainen in Spanje/Finland. Op de afgelopen hengstenkeuring werd de 13-jarige hengst, die voordien als basisboekhengst is ingezet, goedgekeurd als stamboekhengst en als eerste geplaatst.

De driejarige Welsh sectie B stamboekhengst Stougjeshoeve Everest (v. Adagio De L Aurore) is verkocht naar Duitsland. De 1.35 m. metende schimmel stond het afgelopen jaar ter dekking op stal Wellingshoeve in België en zal in Duitsland worden opgeleid in de vrijheidsdressuur.

Verhuurd naar buitenland

De dit jaar goedgekeurde, driejarige Ysselvliedt’s Nodawl (v. Egoes Pickle-O) is voor het komende seizoen verhuurd aan de Blackhill Stud in Groot-Brittannië. Nodawl werd in eerste instantie bij de eerste vijf geplaatst die over mochten draven op de Royal Welsh Show dit jaar. Echter hij kreeg last van spierverzuring, waarschijnlijk veroorzaakt door de lange reis. Hij werd teruggetrokken voor plaatsing.

Teruggetrokken uit dekdienst

De driejarige voshengst Springlane Hyperion (v. Lacy Buzbee) werd afgelopen hengstenkeuring goedgekeurd, maar is inmiddels teruggetrokken als stamboekhengst. Zijn bevruchtend vermogen bleek gedurende het dekseizoen niet toereikend te zijn.

Bron: Ysselvliedt Stud