Zaterdag Welsh Select Sale & Youngstock Show

0
1272
Bij persbericht Welsh Select Sale & Youngstock Show 2019

De derde editie van de Welsh Select Sale & Youngstock Show wordt zaterdag 12 oktober 2019 gehouden in De Nieuwe Heuvel in Lunteren. De dagindeling is bekend en ook de te veilen pony’s staan online.

Twee ringen

De youngstock Show begint om 9.00 uur in ring 1, terwijl de gebruiksrubrieken en die van de young handlers vanaf 9.30 uur in ring 2 plaatsvinden. Aansluitend is er in ring 2 een show van het SoSo Bixie Team.

In de rubrieken aan de hand trapt de sectie D af, gevolgd door de secties C, B, WPBR en A met steeds aansluitend het veulenkampioenschap, jeugdkampioenschap en sectiekampioenschap. Het dagkampioenschap zal omstreeks 13.30 uur plaatsvinden.

Performance

In ring twee komen eerst de aangespannen pony’s in de baan, gevolgd door het aangespannen kampioenschap. Vervolgens is het de beurt aan de pony’s onder het zadel en het gereden kampioenschap.

Na het performance kampioenschap is het de beurt aan de jongste deelnemers met aanslutend het Best young Handler kampioenschap en het Mini Performance kampioenschap. Daarna, omstreeks 13.00 uur, is de Bixie-show.

Select Sale

De presentatie van de 39 veilingpony’s begint om 14.00 uur. Na deze presentatie is er wederom een show van het SoSo Bixie Team. Bovendien kan men veilingpony’s op stal bewonderen en eventueel met de verkopers praten.

Er is een ruim aanbod van Welsh geregistreerde pony’s uit de verschillende secties, hengsten, ruinen en merries en in de verschillende leeftijdscategorieën. Van pony’s voor de fokkerij, show en/of voor het gebruik. Er is voor ieder wat wils.

De veiling gaat om 16.00 uur van start.

De genoemde tijden zijn onder voorbehoud