In Memoriam Theo van den Berg

0
1886

In de vroege ochtend van zaterdag 14 september is Theo van den Berg overleden. In het laatste half jaar heeft hij gestreden tegen zijn ziekte en ondanks zijn sterke vechtlust moest hij zich helaas gewonnen geven.

Het eerste contact met de Welsh A pony stamt uit 1984, in dat jaar kwam de eerste merrie Riton Lottie en zo onstond stal Wilsline.
Begonnen in de Randstad, via Wijk bij Duurstede en Echteld woonden Theo en Engelien sinds 1996 in het mooie Dodewaard, alwaar ze een klein dekstation runden met één hengst, een aantal fokmerries en wat jonge opfok.

Theo was standvastig in zijn visie over het Welsh ras. Zijn voorwaarde dat de pony onder meer een mooi hoofd met een groot sprekend oog moest hebben, gaf altijd aanleiding tot boeiende discussies tijdens onze Wales tripjes. Regelmatig waren wij getuige van Theo zijn onvoorwaardelijke liefde voor Engelien en de passie voor Welsh ponies die zij samen hadden. Zij waren daarin een hecht team.

Theo en Engelien waren vaak op de keuringen aanwezig, menigeen weet wat een persoonlijkheid hij was met een eigen mening, een eigen manier van doen.

Hij heeft erg genoten van al de mensen met dezelfde passie voor de Welsh en raakte niet uitgepraat over deze geweldige hobby.
Zijn hart lag bij de hengstenkeuring, het was een droom om eenmaal een hengst goedgekeurd te krijgen.
Harrie deed aan Theo de mooie belofte om hun hengst klaar te maken en voor te brengen in februari 2020. Dat zal één van de vele momenten zijn dat we Theo in onze gedachten hebben.

Op vrijdag 20 September hebben we Theo herdacht, in de afscheidsdienst werd duidelijk benadrukt dat Theo een gezelligheidsmens was en graag mensen om zich heen had. Hij ging met respect met iedereen om, eerlijkheid en trouw stonden bij hem hoog in het vaandel.

Theo, wat zullen we je humor, gezelligheid en vastberadenheid missen.
Engelien en haar familie wensen wij veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Namens de welsh makkers : Chris, Johan, Harrie en Henk