Ellen Wijdenes met Wrentnall Red Fox Suprême Allround menkampioen

0
1237
Ellen Wijdenes en Wrentball Red Fox Kampioen NWPCS Sportdag Mennen - Foto Theo ten Brinke
Ellen Wijdenes en Wrentball Red Fox Kampioen NWPCS Sportdag Mennen. Foto: Theo ten Brinke

Ellen Wijdenes en haar Welsh A-ruin Wrentnall Red Fox (v. Brierdene Ben Hur) werden 7 september 2019 Allround kampioenen op de Welsh Mendag in Putten. Eerder dit jaar pakten ze ook op de Sportdag Noord deze allround titel waardoor ze afgelopen zaterdag op de terreinen van Hippisch Verband Putten tevens gehuldigd werden als Sûpreme Allround menkampioenen 2019.

In Putten behaalde Ellen met ‘Teddy’, zoals ze de 1,12m metende Wrentnall Red Fox liefkozend noemt, in de L-dressuur een eerste en een tweede prijs met 215 en 206 punten. Marlies van Drie en Aladin behaalden in dezelfde klasse 204 en 208,5 punten en werden tweede en eerste.

In de eerste ring werd ook door Monique Brouwer met Warmtebron’s Niamigo boven de 200 gescoord. Met 200,5 punten won ze de klasse M.

Vaardigheid

In de L vaardigheid lieten Ellen en Teddy 1,5 strafpunten noteren met een geleende koets van familie Zoet. Wijdenes mocht de vaardigheid namelijk niet met haar sulky rijden. Ze werd hier tweede achter Daisy Kempenaar met Vechtzicht’s Casco die een foutloze eerste omloop mende, en een strafpunt had in de barrage. In het tweede parcours was Daisy met Casco wel dubbel foutloos.

Ook Jorden Zoet met Vikariëns Joshua (BB), Ank Wickel met Rondo’s Bright (M), Mirjam Wage – Van den Bogaard met Winalda (M) en Kim de Groot met Kastanjehof Amico en Breezer (L tweespan) menden een foutloze eerste omloop.

Klazien Kleermaker en Fleur waren met twee foutloze omlopen in de klasse Z, de beste van de dag in de vaardigheid.

Kür en bestgaand

Ellen Wijdenes en Wrentnal Red Fox wonnen de kür op muziek met ruim 67% vóór Marlies van drie die met Aladin een percentage van 65,63 liet noteren.

Ank Wickel streek met Diva de hoogste eer op in de rubriek bestgaande menpony. Hier werden Ellen en Teddy tweede.

Prijzenregen

Een dag later werden Ellen Wijdenes en Wrentnall Red Fox bovendien nog Noord Hollands kampioen L mendressuur. Daarnaast wonnen ze de sulkyklasse vaardigheid op het kampioenschap wat er mede voor zorgde dat Wijdenes met Teddy en haar andere topper Roos ook Noord Hollands kampioen vaardigheid werd.

Haar afgelopen menweekend leverde Wijdenes maar liefst 9 bekers, 11 linten, 2 sjerpen en 3 dekens op!