Beloftevolle start verrichtingsonderzoek NWR-hengsten

0
1685
Aglaya's Cassilero
Aglaya's Cassilero is één van de tien hengsten die deelneemt aan het verrichtingsonderzoek 2019. Foto: Vivian Hesen

In de mooie manege van Hippisch Verband Putten hebben ruim 50 belangstellenden gezien hoe een prachtige groep van 10 jonge NWR-hengsten zich op 5 september 2019 heeft gepresenteerd op de eerste beoordelingsdag.

In groepjes van twee kwamen de hengsten in de baan. Zo kregen de hengsten alle gelegenheid om zich te tonen aan de verrichtingscommissie bestaande uit mw. T. Houwen (trainingsleider en voorzitter), dhr. E. Langevoort (namens de hengstenkeuringscommissie) en mevr. H. van Muiswinkel (namens de rijtechnische commissie). ‘We hebben vanavond een mooie groep gezien. Sommige hengsten waren nog vrij groen, andere waren al meer getraind. Dat maakt op zich niets uit. Het gaat erom dat de hengsten vanuit rust hun aanleg en mogelijkheden tonen’, benadrukt de trainingsleider.

Tweede beoordeling

Donderdag 3 oktober vindt, eveneens in Putten, de tweede beoordeling plaats, vanaf 16.30 uur.

Lees ook:
Verrichtingsonderzoek voor 10 NWR-hengsten