Podiumplaatsen voor Welshpony’s op Hippiade

0
1870
Sanne Glissenaar met Riton Cupido.
Sanne Glissenaar met Riton Cupido.

De Hippiade pony’s werd gehouden op 24 augustus 2019 op het KNHS centrum in Ermelo. Natuurlijk waren er ook veel Welshpony’s succesvol.

De Welshpony’s die een medaille wonnen zijn:

Z1/DE
brons: De Mersken Ifar (v. Aester El Nino) met Zara van der Werff

Z1/Z2-C
Goud: Zandberg’s Diva Izebel (v. Heitrak’s Marvin) met Gwen Troquet
Brons: Roosendaal’s Miracle (v. Den Bramel’s Baye) met Esmee Boers

M2-DE
Goud: Yellow Boy (v. Klein Roderijs Cocktail) met Sophie Van der Steen
Brons: Golden Saco (v. Orchard d’Avranches) met Linde Nieman

M1-DE
Goud
: Equine Parks Xander (v. Orchard Boginov) met Veerle van Hof

M1/M2-C
Zilver:
Woldberg’s Tobias (v. Den Deel’s Jarno) met Naita van der Velden

M1/M2-AB
Goud
: Snelsstable Gameboy (v. Wildzang’s Sultan) met Maud Lintsen
Zilver: Riton Cupido (v. Bryn Storm )met Sanne Glissenaar

L2-DE
Zilver
: Coelenhage’s Happy Hour (v. King William) met Yasmin Westerink
Brons: Leuns Veld’s Cassini (v. Orchard (G) Wildeman) met Imme Schraag

L2-C
Goud
: Marieton’s Vivaldie (v. Rietheim’s Hilbert) met Jemaine Hendrick

Kampioene Jemaine Hendrick liet de feestbubbels op het podium flink knallen. Samen met haar pony Marieton’s Vivaldie liet ze een uitstekende proef zien die haar de overwinning in de klasse L2 cat. C opleverde.

Jemaine vertelt: ‘Ik vind het echt heel gaaf om hier te mogen staan. Maar ook wel een beetje spannend, omdat het mijn eerste keer dat ik op de Hippiade mee rijd. Mijn proef ging erg fijn, terwijl het losrijden eigenlijk niet helemaal lekker ging. De sterke punten van mijn punten zijn de middendraf en het wijken.’

L2-AB
Goud
: Prins Beatle (v. Powys Sprite) met Fem Van den Hurk

Voor dressuurkampioene Fem van den Hurk kwam de overwinning in de klasse L2 cat. A/B erg onverwacht. Ze vertelt: ‘Normaal kan mijn pony Prins Beatle wel wat sloom zijn, maar gelukkig was hij vandaag erg voorwaarts. Ik rijd hem nu twee jaar en hij is soms wat ondeugend maar ook vooral heel lief. Vorig jaar werden we nog reservekampioen en nu dit jaar kampioen, dat is toch wel heel gaaf.’

L1-C
Goud: Heidepeel’s Constantijn (v. Equus Raspoetin) met Yelin Kayalar
Zilver: Willow Tree Garwyn (v. Thistledown Lawrence of Arabia) met Sophie Van Rooij

De zevenjarige Heidepeel’s Constantijn werd voor de zesde keer kampioen in Ermelo. Dit keer met Yelin Kayalar, die de top-pony overnam van Gwendolyn Krieger.

“Ik had in de proef wel een paar foutjes, maar ben gewoon door blijven rijden’”, vertelt Yelin. “Ik wil door naar het Z2. Heidepeel’s Constantijn is een hele bijzondere pony, hij is mooi, is heel goed en heeft mooie bewegingen. Constatijn heeft al Z2 gelopen met Gwendolyn Krieger. Ik krijg les van haar moeder Erica Krieger.” De C-pony stond zijn mannetje al tussen de D-pony’s in het jonge dressuurponykampioenschap en behaalde al veel titels.

L1-AB
Goud: Caehen Deano (v. Criccieth Buth) met Jessica Nesselaar
Brons: Heidepeel’s Natalja (v. Equus Raspoetin) met Pippa den Toom

Het was voor Jessica Nesselaar en haar pony Caehen Deano hun laatste wedstrijd samen. Hun wedstrijdcarrière samen wist Jessica op spectaculaire wijze af te sluiten door de kampioenschapstitel te pakken in de klasse L1 cat. A/B. Jessica vertelt lachend: ‘Na vijf jaar begin ik nu wel een beetje te groot voor hem te worden. Gelukkig mag hij wel blijven.’

Moeder vult aan: ‘Jessica zei zelf dat als hij weg zou gaan, dat ze nooit meer blij zou worden. Dus blijft hij gezellig bij ons op stal staan. Caehen Deano is wel een beetje ondeugende pony. Hij moet altijd ‘iets geks’ doen zoals rennen of ineens stilstaan, maar vandaag was hij gelukkig erg braaf.’

B-C
Zilver
: Oakville Cream Cracker (v. Stoak Tudor) met Rubi van Huijgenvoort

B-AB
Goud
: Krien’s Dion (v. Vikanriën’s Joint Venture) met Jolien Duijts

In het springen vielen ook Welshpony’s in de prijzen, maar wisten net niet op het podium te eindigen.

Uitgelicht: Riton Cupido

Sanne Glissenaar en Riton Cupido behaalden de zilveren medaille. Sanne die Riton Cupido nu bijna twee jaar uitbrengt in de sport heeft zich al vier keer geplaatst voor het NK door vier keer op rij kampioen van de Regio Utrecht te worden. Zij behaalden op het NK in de B zilver, L1 brons, L2 brons en M1 zilver.

“Cupido is echt geweldig zo betrouwbaar en altijd willen werken voor Sanne. het was een super combinatie”, aldus Marjan van Dam. “Sanne die helaas te groot wordt voor Cupido, gaat nu verder op een Golden Dream ook een Welsh pony maar een C. Cupido is verkocht aan een meisje van 7 jaar die er super gelukkig mee is. Bij Sanne kwam het besef van de laatste wedstrijd toen ze haar proef had gereden, wat de nodige traantjes koste en niet alleen bij haar.”

Uitgelicht: Willow Tree Garwyn

Op de regiokampioenschappen Limburg in Meerlo zijn Sophie van Rooij en C-pony Willow Tree Garwyn Limburgs kampioen geworden in zowel de L1-dressuur als het B-springen. Op de Hippiade werd het stel reservekampioen L1-dressuur en voor het verenigingskampioenschap sprongen ze een foutloos rondje en droegen ze bij aan de bronzen plek van haar Ponyclub St. Jan Merselo.

Viertal kampioenen

De Heuvelruiters

Ponyclub de Heuvelruiters uit Wezep werd Verenigingskampioen. In het team drie Welshpony’s: Yasmin Westerink met de stamboekhengst Coelenhage’s Happy Hour, Dianne Den Besten met Enkershof Irna en Maud Leeuwis met Jumping Jack.

Bekijk hier alle uitslagen
Bekijk hier de springuitslagen

Hebben we een geregistreerde Welshpony gemist? E-mail dat dan naar webredactie.nwpcs@gmail.com

Bron: KNHS-Hippiade.nl / NWPCS