‘We hebben alles bereikt en wat wil je dan nog meer’

0
1908
Shamrock Sea Lion Foto: Vivian Hesen

De verkoop van de goedgekeurde hengst Shamrock Sea Lion (Shamrock Lord Caernarfon x Shamrocklake The Cool Colonell) komt misschien over als een verassing maar was voor Thea Tacoma een wel overwogen beslissing. “We hebben alles bereikt en wat wil je dan nog meer met zo’n hengst. We waren gewoon uitgereden en stilstaan is ook niks voor Sea Lion”, aldus Thea Tacoma.

Sea Lion is pas 10 jaar oud en gaat nu gebruikt worden als dekhengst. En de dochter van de nieuwe eigenaresse van 9 jaar gaat er mee verder mennen.

Er werd weinig mee gedekt

“Er werd hier in Nederland vrij weinig mee gedekt en dat blijf ik jammer vinden, een pony met een mooi type en goede beweging dat is toch wat je wil voor de fokkerij. Marcel en Albert hebben toch 2 jaar met hem gedekt, maar eigenlijk weet ik niet waar deze nakomelingen zijn gebleven. Op de afgelopen hengstenkeuring was ook een nakomeling van Sea Lion (Ruja’s Sea Biscuit) deze kon ook heel goed bewegen.”

Ruja’s Sea Biscuit v. Shamrock Sea Lion Foto: Vivian Hesen

Shows en Wedstrijden

“Ons absolute hoogtepunt was de internationale show, wij gingen heen om leuk te rijden maar dat we uiteindelijk kampioen werden was echt een grote verrassing. Maar ook op de men wedstrijden deed hij altijd heel erg zijn best. Met een eindresultaat van ZZ met meerdere winstpunten mogen we toch wel heel erg tevreden zijn.”

Toekomst

“Gelukkig heb ik thuis nog een paar jonge talenten staan, eigenlijk heb ik alleen maar hengsten. Hengsten hebben vaak net wat meer werklust. Na dat je hun vertrouwen hebt gewonnen raak je dat ook nooit meer kwijt. Bij merries is dat toch anders.”

Thea legt ook uit hoe spaarzaam ze om gaat met haar pony’s. “Pony’s jong beleren is echt niet erg maar geef ze ook hun rust, van een weekje vakantie worden ze echt niet dommer.”

Thea Tacoma met Oldenzijlster Banker Foto Vivian Hesen

Bron: NWPCS
Foto: Vivian Hesen