Patrick Wormgoor met ‘Soef’ districtskampioen en naar NK samengesteld mennen

2
1447
Patrick Wormgoor en Soef
Patrick Wormgoor werd districtskampioen Samengesteld Mennen met Soef.

Patrick Wormgoor heeft zich met Newchallenge’s Sovereign, sport- en roepnaam Soef, na een fantastisch menseizoen geplaatst voor deelname aan het NK Samengesteld mennen in Hengelo (G.) op 6 en 7 september.

Wormgoor, Soef en vaste groom (en partner) Ellen Lievestro begonnen het outdoorseizoen op 6 en 7 april met een zege in Eefde/Gorssel. Ze lieten er negen deelnemers achter zich en wonnen zelfs met ruim 20 punten voorsprong. “We liggen op schema zo”, aldus Wormgoor na afloop.

Districtskampioen

Om zich te kunnen plaatsen voor deelname aan het NK, nam Wormgoor op 13 en 14 juli deel aan het districtskampioenschap in Wenum Wiesel. De dressuur leverde hem met 46,17 strafpunten al de eerste plek op in de tussenstand en daar kwamen in de vaardigheid geen strafpunten bij. “Niet verkeerd tot op heden”, aldus Wormgoor na dag 1.

Met een voorsprong van 10 punten startte de combinatie de volgende dag in de marathon. En daar behaalde hij met Soef de tweede plaats, ruim voldoende voor de eindoverwinning.

‘Kop erbij en binnen hengelen de overwinning’

Patrick Wormgoor: “Zaterdag begonnen we met een dijk van een dressuurproef die goed was voor 46.17 strafpunten! Een nieuw persoonlijk record, maar vooral een machtig fijn gevoel. Vervolgens een vaardigheid uit het boekje. De opdracht voor de marathon was duidelijk: kop erbij en binnen hengelen de overwinning. Soef was op de marathondag niet op zijn allerbest, maar we hoefden gelukkig ook niet tot de max te gaan. Met een heel klein verschil de marathon afgesloten met een tweede plek. Meer dan genoeg om de wedstrijd en daarnaast ook het Districtskampioenschap Oost te winnen. Hiermee regelrecht geplaatst voor het NK dat in Hengelo zal worden georganiseerd bij onze club. Nu lekker verder trainen richting het NK. Nieuw doel en nieuwe uitdaging!”

Dressuur & Vaardigheid-bokaal

Tussendoor werd Soef ook nog authentiek aangespannen, streed hij met Patrick mee om de Achterhoek Bokalen. De Achterhoek Bokaal Vaardigheid en de Hippisch Achterhoek Bokaal Dressuur & Vaardigheid wist hij voor het tweede jaar op rij te winnen.

Er werden veulens geboren. En Wormgoor en Lievestro namen deel aan Welshkeuringen met onder meer het reserve dagkampioenschap in Assen voor Newchallenge Rhoswena als resultaat.

Soef

De Welsh sectie C-pony Soef werd in april 2011 geboren. Zijn fokkers Patrick Wormgoor en Ellen Lievestro gaven hem de stamboeknaam New Challenge’s Sovereign. Vader van de ruin is Neuaddparc The Squire en als moeder staat de kroonmerrie Washingpool Angharad (Parc Hywel x Synod Replay) te boek.

New Challenge Sovereign werd in 2011 veulenkampioen zowel op de regionale keuring in Hellendoorn als op de Centrale merriekeuring in Kootwijk. Inmiddels wordt hij volledig voor de sport ingezet.

Bron: NWPCS

2 REACTIES

  1. Zo zie je maar weer dat Welshpony’s gewoon geweldig zijn. Maar Soef zal zeker niet de enige welshpony zijn die naar de Hippiade gaat. Wij hebben er ook 2 die zich geplaatst hebben voor de vaardigheid. Miracle’s Easy Ysabella mag voor het derde achtereenvolgende jaar mee doen in de klasse Z dit keer en Kompas Gerwin doet al vanaf 2011 jaarlijks mee op de Hippiade. Hij heeft de rubriek ZZ al 3 keer op zijn naam geschreven en zal dat dit jaar weer gaan proberen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in