Sluitingsdatum ‘fokgroepen’ op Centrale merriekeuring is over enkele dagen

0
1268
Merrie met veulen. Foto Vivian Hesen
Foto: Vivian Hesen

Voor de Centrale merriekeuring op zaterdag 17 augustus 2019 in Kootwijk kunnen fokkers een gehele fokgroep inschrijven. Een prachtige rubriek waarin fokkers hun fokkerij kunnen etaleren. Een extra speciale rubriek in dit jubileumjaar. Het prijzengeld bedraagt € 500,- (winnaar), € 250,- (2e) en € 150,- (3e). De sluitingsdatum voor opgave is komende vrijdag 2 augustus!

De fokgroepen worden, evenals de gebruiksrubrieken en de rubrieken voor jonge voorbrengers, gejureerd door Marc en Anita Aerts van de Voermanhof Stud uit het Belgische Putte.

Fokgroep

In deze rubriek worden de groepen beoordeeld op hun uniformiteit en of er sprake is van kwaliteitsverbetering t.a.v. de moeder of de vader. Zo kan er dus bepaald worden of het ouderdier een positieve bijdrage levert aan de fokkerij.

De fokgroep wordt geprimeerd en geplaatst. Vanwege het 60-jarig jubileum van het NWPCS zal deze rubriek extra aandacht krijgen om merries en hengsten die veel hebben bijgedragen aan de Welshfokkerij weer op de keuring tentoon te stellen.

Dit jaar is het daarom mogelijk om direct op te geven voor de Centrale Keuring en is voorselectie bij de Regionale Keuringen niet nodig. Er worden extra prijzen beschikbaar gesteld voor de beste fokgroepen.

Voor deelname aan deze rubriek moet opgegeven worden via het stamboekkantoor: secretariaat@nwpcs.nl. U kunt deelnemen aan de rubriek: Fokgroep-merries, met tenminste drie afstammelingen, bij Fokgroep-hengsten minimaal vijf afstammelingen.