Divoza-zeges voor Falco, Keizerskroon Finn en Melantho’s Thruster

0
1222

Zowel in Ermelo als in Sevenum werd afgelopen weekend een selectiewedstrijd voor het KNHS Divoza Kampioenschap voor jonge dressuurpony’s verreden. Een groep enthousiaste ponyruiters met pony’s in de leeftijd van vier, vijf en zes jaar presenteerden zich aan de jury met nette resultaten als gevolg.

Ermelo

De wedstrijd op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo werd georganiseerd door het Nederlands New Forest Pony Stamboek en de combinaties werden beoordeeld door juryleden Adriaan Hamoen en Marie José Timmermans. Jurylid Marie José was tevreden over de pony’s die in de ring werden voorgesteld: ‘We hebben deze dag erg fijne pony’s gezien die zeker netjes werden gereden.

Zowel bij de vijf- als de zesjarigen won een NWPCS-geregistreerde pony. De zesjarige Falco (v. Leuns Veld’s Winston) behaalde daarbij 80 punten met amazone Ilse de Wilde. De vijfjarige Keizerskroon Finn (v. Pippin’s Pride A.T.) kreeg met Mick van der Kort 78 punten.

Sevenum

Op zaterdag 20 juli werd ook een wedstrijd voor het KNHS Divoza Kampioenschap georganiseerd in Sevenum. De organisatie hiervoor was in handen van Nederlands Welsh Pony en Cob Stamboek en Trudi Houden en Mascha Reijs traden op als juryleden.

De Welsh Melantho’s Thruster (v. Leuns Veld’s Winston) won onder Willemijn van Rooij bij de vijfjarigen met 69,5 punt.

Links

Lees hier het KNHS-verslag

Bekijk hier alle resultaten van Ermelo

Bekijk hier alle resultaten van Sevenum

Klik hier voor de ‘Divoza’-pagina met info en uitslagen van alle voorselectiewedstrijden

Bron: KNHS / NWPCS